I jestem jutro um??wiona na dalsz? nauk?
 I jestem jutro um??wiona na dalsz? nauk? 

sol mia?am to samo, nie mog?am si? przekona? do wk?adania paluch??w do oka, ale lekarka jako? bez problemu zaaplikowa?a mi soczewki. Po prostu gdy dobrze z?apiesz powiek? g??rn? wraz z rz?sami i stanowczo przytrzymasz (nie ?eby bola?o, ale na tyle mocno by powieka sama nie wyskoczy?a spod palc??w) Takie ?apanie rz?s mo?na po?wiczy? w domu, patrzysz maksymalnie w d???, ale nie zamykasz oka i pr??bujesz palcami lewej lub prawej d?oni (nie zale?nie od oka tylko w zale?no?ci od Twej wygody) podwin?? rz?sy i powoli otwierasz oko wraz z ruchem d?oni do g??ry, dobrze wykonane powinno skutkowa? tym, ?e rz?sy przytrza?niesz na ?uku brwiowym lub lekko poni?ej. Teraz gdyby? zak?ada?a soczewki palcem ?rodkowym drugiej r?ki, kt??ra jest wolna a soczewka le?y na wskazuj?cym to by? tym palcem ?rodkowym odsuwa?a lekko w d??? dolna powiek?. Ostatecznie po paru pr??bach powinna? za?apa? o co chodziSol pisze:Moje oczy nie pozwalaj? na dotkni?cie si? i w?o?enie.
 a oko powinno przesta? si? buntowa?
 a oko powinno przesta? si? buntowa? 

]
]zachowanie okulistki godne pochwalySol pisze:Ja dzisiaj by?am u okulisty i ju? mam przypisane soczewki. Ale nie mam ich poniewa? przez ok 40min. pani mnie uczy?a zak?ada? i nie za?o?y?am ani jednej, to samo by?o przy zdejmowaniu pr??bnychI jestem jutro um??wiona na dalsz? nauk?
 a z soczewkami na poczatku jest ciezko ale to kwestia cwiczen wiec nie lam sie bedzie dobrze
 a z soczewkami na poczatku jest ciezko ale to kwestia cwiczen wiec nie lam sie bedzie dobrze  

A co za tym idzie jestem coraz bli?ej celu.
 A co za tym idzie jestem coraz bli?ej celu.No tak, w ko?cu niewidomi maj? tak ?atwo w ?yciu...Martinus pisze:Nie obawiam sie ze uszkodze oko czy cos takiego.
Co mam byc to bedzie.
 Fakt, ?e trzeba si? pozby? strachu przed dotkni?ciem oka, ale podej?cie olewaj?ce ewentualne problemy z oczami nie jest godne pochwa?y. Lepiej dmucha? na zimne.
 Fakt, ?e trzeba si? pozby? strachu przed dotkni?ciem oka, ale podej?cie olewaj?ce ewentualne problemy z oczami nie jest godne pochwa?y. Lepiej dmucha? na zimne.OOOOO FU!Malla pisze:znam przypadki szczypania oka a? do fa?dek, kt??re trzeba by?o p???niej leczy?...
 nie wyobra?am sobie tego.
  nie wyobra?am sobie tego.  poczatki s? trudne
  poczatki s? trudne![cwaniak ;]](./images/smilies/cwaniak.gif)
 trzeba si? wyluzowa?
 trzeba si? wyluzowa? i oczywi?cie zala?am si? wtedy ?zami
  i oczywi?cie zala?am si? wtedy ?zami  Zdejmowa?am sama w domu i mia?am niez?ego pietra, ?e nie dam rady, ale o dziwo posz?o du?o ?atwiej ni? zak?adanie, dos?ownie sekundy.
 Zdejmowa?am sama w domu i mia?am niez?ego pietra, ?e nie dam rady, ale o dziwo posz?o du?o ?atwiej ni? zak?adanie, dos?ownie sekundy.  
  nie mog?am lewej soczewki zdj?? i si? troszk? zdenerwowa?am, nigdy wcze?niej nie mia?am takiego problemu. Chyba te soczewki s? delikatniejsze, cie?sze i mo?e st?d ten problemik hmmm
 nie mog?am lewej soczewki zdj?? i si? troszk? zdenerwowa?am, nigdy wcze?niej nie mia?am takiego problemu. Chyba te soczewki s? delikatniejsze, cie?sze i mo?e st?d ten problemik hmmm rozpoznaj? wi?c po kszta?cie, a jak nie jestem pewna to wywijam soczewk? na drug? stron? i wtedy ju? wiem na pewno kt??ra strona jest dobra bo mam por??wnanie obu stron
 rozpoznaj? wi?c po kszta?cie, a jak nie jestem pewna to wywijam soczewk? na drug? stron? i wtedy ju? wiem na pewno kt??ra strona jest dobra bo mam por??wnanie obu stron 
 Co by? z tym przeogromny problem. Co prawda robi? wytrzeszcz oczu niesamowity ale nauczy?am si?. Mia?a bym ju? dzisiaj soczewki ale nie mog?am za?o?y? lewej soczewki, powika strasznie mi lata?a. Co robili?cie na pocz?tku ?eby "zapanowa?" nad powiekami (?e tak si? wyra?e)?
 Co by? z tym przeogromny problem. Co prawda robi? wytrzeszcz oczu niesamowity ale nauczy?am si?. Mia?a bym ju? dzisiaj soczewki ale nie mog?am za?o?y? lewej soczewki, powika strasznie mi lata?a. Co robili?cie na pocz?tku ?eby "zapanowa?" nad powiekami (?e tak si? wyra?e)?
dlatego pisalem wczesniej... na znacznikach nie ma co polegac. Sama przekonalas sie ze raz sa, a na innej nie bylo.atabe_s pisze:jestem pewna to wywijam soczewk? na drug? stron? i wtedy ju? wiem na pewno kt??ra strona jest dobra bo mam por??wnanie obu stron

twiej ?ci?gn?c soczewke bo nie k?ujesz oka paznokciem tylko dotykasz samym opuszkiem palca!!
twiej ?ci?gn?c soczewke bo nie k?ujesz oka paznokciem tylko dotykasz samym opuszkiem palca!!
 ) to wtedy te powieki uciekaja. Trzeba dobrze wytrze? paluszki no i powieki je?li oko ?zawi. wtedy juz dobrze idzie. A co do zdejmowania to od pocz?tku nie mia?am problem??w..
) to wtedy te powieki uciekaja. Trzeba dobrze wytrze? paluszki no i powieki je?li oko ?zawi. wtedy juz dobrze idzie. A co do zdejmowania to od pocz?tku nie mia?am problem??w.. 
![cwaniak ;]](./images/smilies/cwaniak.gif) Wyobra?am sobie co? strasznego (albo wyobra?am, ?e si? boj?), wtedy odruchowo oczy si? wyba?uszaj? i nie ruszaj?, podskakuje adrenalinka, rozja?niaj? my?li. Od tego czasu lewa powieka praktycznie ani drgnie. Nawet nie zauwa?am, kiedy soczewka ju? jest na oku.
 Wyobra?am sobie co? strasznego (albo wyobra?am, ?e si? boj?), wtedy odruchowo oczy si? wyba?uszaj? i nie ruszaj?, podskakuje adrenalinka, rozja?niaj? my?li. Od tego czasu lewa powieka praktycznie ani drgnie. Nawet nie zauwa?am, kiedy soczewka ju? jest na oku. jak nie jest pewna to te? wywijam na r???ne strony, ale zregu?y robie tak samo jak valkiria czyli wk?adam praw? stron? do pojemniczka a potem ju? nie patrze. Ale przecie? odr???nianie prawej strony od lewej NIE JEST TRUDNE!
  jak nie jest pewna to te? wywijam na r???ne strony, ale zregu?y robie tak samo jak valkiria czyli wk?adam praw? stron? do pojemniczka a potem ju? nie patrze. Ale przecie? odr???nianie prawej strony od lewej NIE JEST TRUDNE!Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }