Wracaj?c do tego nieco burzliwego tematu...

Ostatnio powr??ci?am po zach?ceniu przez lekarza z Oasys do Advance, tym razem do odpowiedniej krzywizny (8,3, a nie 8,7, tak jak mi nies?usznie dobra?a pierwsza lekarka) i przyznaj?, ?e jednak nie widz? r???nicy w jako?ci widzenia. Wcze?niej w Oasys widzia?am na pocz?tku gorzej ni? w nich, a teraz wydawa?o mi si? najpierw, ?e widz? w nich gorzej ni? w Oasys... To zapewne kwestia przyzwyczajenia do innego materia?u... Poza tym, mimo ?e s? cia?niejsze, czyli takie jakich potrzebuj? (wg doktorka lepiej si? centruj?, le?? na ?rodeczku i poza t?cz??wk? wystaje tyle samo z ka?dej strony, a poruszaj? r??wnie dobrze), czuj? si? w nich nieco gorzej ni? w Oasys (cz??ciej czuj?, ?e co? mam na oku), cz?sto przy zdejmowaniu zginaj? si? w p??? i boj? si? o uszkodzenie.
Wystaj?ce naczynka to pewnie moja uroda, bo ani nie wrastaj?, ani nie p?kaj? i nie ust?puj? po porzuceniu soczewek i zmianie p?ynu na AOSept. Dodam, ?e sk??r? mam cienko unaczynion? i nie mam zaczerwienionych oczu, tylko widoczne pojedyncze nitki.
Chyba ju? sko?cz? z testami i pozostan? przy Oasys. Mam jeszcze wpa?? do doktorka na przymiark? hydro?eli 8,4 w ramach testu materia?u, kt??rego nie u?ywa?am do tej pory), mam te? jednodni??wki na pr??b?.
Jak to jest z wra?liwo?ci? oka - maleje czy wzrasta u wieloletnich u?ytkownik??w soczewek?