przeciez tam wszystko zostalo wyjasnione
 przeciez tam wszystko zostalo wyjasnione  patrz 1 i 2 strona
 patrz 1 i 2 strona  Lemur opisal co sie dzieje jezeli soczewka jest za luza lub za ciasna
 Lemur opisal co sie dzieje jezeli soczewka jest za luza lub za ciasna 

zalezy do czlowieka nie ma na to recepty. W kazdym razie dobrze dobrane soczewki to podstawa
 zalezy do czlowieka nie ma na to recepty. W kazdym razie dobrze dobrane soczewki to podstawa

po co rezygnowac z teoretycznie lepszych soczewek ?JA mam jeden podstawowy problem i prosze o odp. dotychczasz nosilem air optix N&D b

takich bardzo czerwonych tych oczu ale i tak chyba pojde do okulisty, ale najpierw moze lemurek sie wypowie na ten temat??
 takich bardzo czerwonych tych oczu ale i tak chyba pojde do okulisty, ale najpierw moze lemurek sie wypowie na ten temat?? 
 M??j optyk dobra? mi soczewki (optima fw) skasowa? 150 z? i zapomnia? powiedzie? co? o krzywi?nie. Teraz nie wiem co mam kupi?, bo okazuje si? ?e te moje s? dost?pne w BC 3,4 i 3,7. Dowiedzia?a si? ?e co? takiego jak krzywizna istnieje jak chcia?am sobie kupi? soczewki przez internet!! Normalnie mnie wkurza takie traktowanie pacjent??w - to chyba ma na celu zmuszenie cz?owieka do ponownego przyj?cia do danego salonu.  :<
  M??j optyk dobra? mi soczewki (optima fw) skasowa? 150 z? i zapomnia? powiedzie? co? o krzywi?nie. Teraz nie wiem co mam kupi?, bo okazuje si? ?e te moje s? dost?pne w BC 3,4 i 3,7. Dowiedzia?a si? ?e co? takiego jak krzywizna istnieje jak chcia?am sobie kupi? soczewki przez internet!! Normalnie mnie wkurza takie traktowanie pacjent??w - to chyba ma na celu zmuszenie cz?owieka do ponownego przyj?cia do danego salonu.  :< 

bo on zaklada ze bedziesz kupowala u niego. oni maja wszystko w kompie i ty tylko podajesz nazwisko i ciach dostajesz to co "zawsze". ze mna jest smieszna sytuacja bo w tym salonie gdzie robilem badania jest dwoch kolesi o takim samym imieniu i nazwiskuSoleil pisze:Hmm, wiecie co... ja te? nie pami?tam, aby m??j okulista, u kt??rego by?am rok temu powiedzia? mi jak? mam krzywizn?.
 i jak kupuje tam soczewki to musze tlumaczyc ktory to JA
 i jak kupuje tam soczewki to musze tlumaczyc ktory to JA 

nie z tego co wiem chyba dwieSoleil pisze:Optimy te? maj? jedn? krzywizn??
 albo nawet 3 nie jestem pewny
 albo nawet 3 nie jestem pewny

istnieje ale to nie znaczy ze kazdej ale to kazdej osobie to bedzie pasowacSoleil pisze:Czy istnieje co? w rodzaju standardowej krzywizny?
 jak bedziesz miala pecha to akurat tobie nie bedzie
 jak bedziesz miala pecha to akurat tobie nie bedzie 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }