Trzy miesi?ce temu zmieni?em okulary.Wcze?niej mia?em -1.75 oba teraz teraz mam -2.25 prawe -2.0 lewe.Bada?a mi Pani w centrum medycznym w Rzeszowie.
Po zmianie okular??w po pewnym czasie zacz?? si? b??l lewego oka.
Po oko?o miesiacu oczy mnie tak bola?y ze wybra?em sie do pani raz jeszcze stwierdzi?a ze wszystko jest w porz?dku.Zacz??em chodzi? przez par? dni w starych okularach i nawet b??l min??.Jednak zar??wno Pani doktor jak i tam gdzie wyrabia?em okulary stanowczo powiedzieli ?eby chodzi? w nowych ze si? oczy po pewnym czasie przyzwyczaja.
Tak si? przyzwyczai?y ze mnie tak bol? ze nie mog? czyta?,w pracy mam przez to problemy a co najgorsze zbli?a si? sesja a mnie oczy tak bol? ze si? uczy? nie mog?....Stosowa?em krople do oczu(?wietlik) nic nie pomog?y.Potem stosowa?em krople Oxyal(Pani doktor mi przepisa?a) tez nic nie pomog?y...Nie wiem ju? co mam robi? do kogo si? uda? ?eby mi pom??g?:/
Opr??cz kr??tkowzroczno?ci mam wad? taka ze jak np. patrze na przedmiot z bliska i zamkn? jedno oko to drugie mi "przeskakuje"wtedy...Nie wiem jak ta wada si? nazywa:/
Oto co mi wtedy przepisa?a pani doktor
OP -2.25 OL-2.0
OP35
> PD
OL32,5
Odleg?o?? ?renic 67-68
Boli mnie zw?aszcza lewe oko, ca?y czas mam przekrwione.
Prosz? o piln? pomoc bo wygl?da na to ze przez ten b??l to ja sesje zawale...