ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Pierwsze soczewki pilne !
  • masterlotos

Pierwsze soczewki pilne !

autor: masterlotos » 10 grudnia 2008, 13:31

Witam !!!

Chcia?bym prosi? was o porad? w kwestii kupna moich pierwszych szkie? kontaktowych. By?em ju? u specjalisty
    kt??ry zleci? mi soczewki : oko prawe sfera +3,0 cylinder -2,25 o? 10 oko lewe sfera +2,5 cylinder-2,25 o? 150.
    W zak?adzie optycznym dowiedzia?em si? ?e takie soczewki kosztuj? oko?o 300+ z?otych. Jest to dla mnie o wiele za du?o wi?c
    prosze o wskazanie mi jakiej? strony internetowej na kt??rej m??g?bym dosta? takie soczewki ale taniej. Z g??ry bardzo dzi?kuje za pomoc :)
  • pawello
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: pawello » 10 grudnia 2008, 14:58

Przykro mi, ale soczewki dla astygmatyzmu tyle kosztuj?.
    W sklepach internetowych wiele nie zaoszcz?dzisz je?eli chodzi o soczewki toryczne.

Nie wiem czy wiesza ale 300-350z? to koszt za p??? roku noszenia soczewek , wiec nie jest to a? taka ogromna suma na miesi?c jak si? wydaje.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 10 grudnia 2008, 15:11

Dok?adnie. 250z? p?acisz za 6 par (12 sztuk), czyli zapas na p??? roku. 300z? to ju? cena uwzgl?dniaj?ca du?? butl? p?ynu.

Nie kupuj na pocz?tku przez internet, bo pierwsza para musi by? dobrana i skontrolowana po jakim? czasie noszenia przez specjalist?. Soczewki to nie tylko moce, ale i pewne wymiary, kt??re musz? by? dopasowane indywidualnie z uwzgl?dnieniem parametr??w Twojego oka i tolerancji materia?u. Mo?e si? okaza?, ?e kupisz sam i kas? wyrzucisz w b?oto, bo b?d? Ci mocno p?ywa? po oku, zamazuj?c widzenie lub podra?nia?.
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1