Pisz? po raz pierwszy na tym forum. Szuka?am przez wyszukiwark? odpowiedzi na m??j problem ale nie znalaz?am.
Od 11 lat nosz? Soflens 66 B&L F/M, wada wzroku OL -5,75 i OP-1 ,0. (du?? rozbie?no??, oko prawe niedowidz?ce - wi?c mniejszy problem z doborem, patrz? g???wnie lewym okiem). By?am ju? u 4 okulist??w, nic mi nie dobrali rozs?dnego, najcz??ciej nie widz? ostro na dalsze odleg?o?ci, lub zamazane bilskie odleg?o?ci lub dyskomfort (?ciskanie, obcieranie) lub mi si? soczewka podwija przy mruganiu powiek? . Ostatnio ju? sama kupi?am po jednej parze r???nych soczewek (desperatka

Dodam, ?e nosz? soczewki d?ugo (od wstania do p??j?cia spa?), przez te jedena?cie lat nigdy nie mia?am problem??w (czasami suche oko je?li d?ugo przy kompie albo w klimatyzacji ale nie nagminnie), okulista ocenia moje oczy dobrze.
Mierzy?am (dawniej)Pure Vision, (BC 8,6), acti Fresch 400 (8,8), Focus Dailies, Oasys,
i inne
(mierzy?am ostatnio) Eyeye Bioxy (8,6;14,2 )(?le widz? z daleka), Ciba vison spherical 8,6; 14,2 (?le widz? z daleka), HDX 55 (8,6, 14,2) (do?? dobrze widz? ale po 3 dniach ju? do?? du?y dyskomfort, poza tym oczy czerwone

Chcia?abym mie? soczewki mo?liwie najzdrowsze, i daj?ce tak? widoczno?? , ?ebym widzia?a dobrze i z bliska i z daleka.
Prosz? o pomoc

Prosz? o podpowiedzi jakie soczewki warto przymierzy?. Jestem um??wiona na pocz?tku listopada do bardzo dobrego ( podobno) okulisty dobieraj?cego szk?a (oka?e si?) - chcia?abym mie? ewentualnie jakie? sugestie na to spotkanie. Je?li mo?ecie kogo? innego jeszcze w Warszawie poleci? to ch?tnie skorzystam.
Renata