Chyba si? skusze na te HylocomodCOMPOSITION:
Sodium hyaluronate.................................................................................................... 0,15 g.
Sodium chloride, disodium phosphate dodecahydrate, sodium dihydrogen phosphate dihydrate,
Water for injections............................................................................................. ad 100 mL.
A bo z okulistami/lekarzami to jest tak, ?e zalecaj? to, co akurat podsunie im przedstawiciel. Mnie p??? roku temu okulistka te? zaleci?a stosowanie kropli Hyabak (oczywi?cie jak przeczyta?am sk?ad, to zaraz pogna?am do innego lekarza spyta? czy aby mi ten kwas solny oczu nie wypaliQuickie pisze: Co do skuteczno?ci Hyabak, to niestety nie mam por??wnania z innymi takim preparatami. Hyabak zaleci?a mi okulistka.
ad pH 7,3. oznacza, ?e do roztworu dodany jest HCL do uzyskania pH = 7,3, a wi?c nadal nieznacznie alkalicznego, ale odpowiadaj?cego przeci?tnej warto?ci pH ?ez. Poniewa? roztw??r nadal jest lekko alkaliczny (pH=7,3) nie ma wolnego kwasu w roztworze, a wi?c spokojnie, oczu nie wypalikwas solny.................................................................................ad pH 7.3
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }