ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Problem
  • Anulina

Problem

autor: Anulina » 01 października 2008, 15:55

Witam Was. Mam problem poniewa? za ka?dym razem, gdy kupi? soczewki kolorowe, s? na mnie niedobre. Jak Wam to wyt?umaczy?... Po prostu gdy je zak?adam wida? moj? piwn? t?cz??wk?. A ja wtedy widz? cz??? obrazu w kolorze danej soczewki, tzn gdy kupie soczewki niebieskie, widz? na niebiesko! A przecie? to kolor poiwnien nachodzi? na t?cz??wk? a nie zmienia? kolor mojego patrzenia :P ! Pom???cie mi i wyt?umaczcie o co chodzi. Ju? by?am u okulisty a on nic na to nie mo?e poradzi?. A krzywizn? mam dobr?, zgodn? z tak? jak? lekarz mi zdiagnozowa?. :eek: Wi?c o co tu chodzi? =/ Nosz? ju? soczewki od 3 lat, a problem wci?? ten sam, a przecie? wiecie, ?e kolorowe soczewki to nie to samo co zwyk?e :nie: Prosz? Was o pomoc! :help:

Anulina
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 01 października 2008, 16:09

Niby obszar zreniczny jest wolny, jednak ruszasz okiem, wielkosc zrenicy jest zmienna i przy wiekszej zrenicy i patrzeniu powiedzmy na bok, gdzie soczewka opiera sie nieco "wchodzisz" wzrokiem w obszar malowany, albo swiatlo tak sie rozczepia ze dociera do Twojego oka kolor barwnika soczewki.

ps. zmien temat na taki aby byl bardziej zwiazany z trescia!
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1