To s? te soczewki, kt??re pod w?asn? mark? sprzedaje Rossmann

Jak na moje oko, straszna staro??, niska przepuszczalno?? tlenu. Przed kompem b?dziesz czu? straszny dyskomfort, szybko b?d? Ci wysycha? (generalnie soczewki nie s? dobre do komputera). Da?e? si? nie?le okroi?, p?ac?c ok.100z? za 3-miesi?czny zapas. Dziwne, ?e okulista nie powiedzia? Ci, ?e z soczewkami na oku trzeba si? u niego pojawi? tu? po za?o?eniu (normalni robi? to ju? w gabinecie, wchodzi to w sk?ad nauki manipulacji soczewkami i ich piel?gnacji) i po oko?o tygodniu, aby obejrza? jak si? zachowuj? na oku (krzywizna krzywi?nie nier??wna, a i ?rednica odgrywa niebagateln? rol?). Lekarz zachowa? si? bardzo nieprofesjonalnie, nie aplikuj?c Ci soczewek na wizycie. Czy w salonie, przy kt??rym ma gabinet, nie sprzedaj? soczewek? Trudno mi w to uwierzy?. I jeszcze to t?umaczenie, ?e "najlepsze b?d? miesi?czne". Miesi?czne to obecnie standard (dobry stosunek jako?ci do ceny), a w?r??d nich tak du?y wyb??r, ?e wysy?anie pacjenta na samodzielne poszukiwania jest ?mieszne. Przy doborze nie musisz p?aci? od razu za ca?e opakowanie, bo nikt Ci nie ka?e kupowa? kota w worku - je?li b?d? Ci s?u?y?, to przy nich zostaniesz, je?li nie, to spr??bujecie dobra? inny model, tego nie da si? stwierdzi? po jednej wizycie...
W tej krzywi?nie jest du?o dobrych soczewek, z najta?szych i lepszych np. Air Optix (w sklepach internetowych ta?sze ni? Twoje Oxy, du?o o nich tu napisano, temat Aqua te? si? przewija w osobnym w?tku). Oasys maj? 8.4 i nosz? je ze wzgl?du na to, ?e maj? ma?? krzywizn?, wi?c nie wiem czemu Ci je zalecono bez wspomnienia o konieczno?ci obejrzenia ich pod profesjonalnym sprz?tem u lekarza - kupuj?c na w?asn? r?k? mo?esz wyl?dowa? u niego z niez?ym podra?nieniem oczu, jak tu ju? na forum si? zdarza?o (poszukaj, jest nawet osobny, burzliwy w?tek) przy tych soczewkach.
Podsumowuj?c: chcesz dobrze dobra? soczewki, id? do lepszego salonu albo wr??? do tego i skorzystaj z oferty dost?pnej na miejscu.