Air Optix
  • Awatar użytkownika
    armani
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: armani » 25 lipca 2008, 20:00

anecka1991 pisze:Armani napisa?, ?e o2 optix, to nowa nazwa...
    No tak, sorry :) odwrotnie mia?o by?... poprawione ;)
    \
  • Awatar użytkownika
    modern
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: modern » 26 lipca 2008, 10:23

A czy kto? ju? wypr??bowa? Air Optix Aqua??
    Zastanawiam si? czy zam??wi? zwyk?e czy z Aqua?? :gwizd: Jestem ciekawy czy sprawdza si? w nich system nawil?aj?cy.... Bo w przypadku Oasys??w nie widzia?em dzia?ania Hydraclear... :/ Raczej mi szkodzi? ni? pomaga?, bo chyba mia?em na niego uczulenie... :(

pzdr
    Air Optix Aqua + Solo Care Aqua
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 30 lipca 2008, 15:38

Znam osobi?cie 3 osoby, kt??re przerzuci?y si? na Aqua i widz? popraw? in plus, cho? nie jak?? rewelacyjn?.
  • martuś
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: martuś » 01 września 2008, 11:33

ja mam soczewki air Optix i optyk mi powiedzia? ze sa one na 30 za?oze? , a nie 30 dni od pierwszego kontaktu z okiem :( i co teraz? komu wierzyc? jak to jest naprawd??
    W soczewkach nie chodze codziennie, zdarzaja mi sie jednodniowe przerwy
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 01 września 2008, 11:40

KAZDE soczewki, jezeli sa one z jakims przeznaczeniem to dotyczy to od momentu zalozenia!
    Nie ma czegos takiego jak ILOSC ZALOZEN, jest tylko ILOSC DNI OD MOMENTU PIERWSZEGO ZALOZENIA!

A jak otwierasz jogurt, mleko i napisane jest od momentu otwarcia 5dni, to co robisz jezeli nawet go nie zjadlas/wypilas?
  • martuś
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: martuś » 01 września 2008, 12:18

ja tez tak mysla?am ze 30 dni od 1 za?o?enia ale skoro optyk powiedzia? mi inaczej to si? juz zmiesza?am :(
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 01 września 2008, 14:25

W?tek Air optix Aqua za?o?y?em Ja, i tam mo?na wypowiada? si? na ich temat i zadawa? pytanie. Ludzie, troch? ruszcie g?owami i korzystajcie z wyszukiwarki!!
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • martuś
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: martuś » 01 września 2008, 14:29

nie denerwuj si? :) a poza tym pyta?am si? o soczewki air Optix a nie air optix aqua

[ Dodano: 06 Wrz 2008 09:43 ]
    uzywam soczewek air optix (miesieczne) sferyczne 8.6 / 14.2 OP -4 OL -4,25- takie przepisa? mi okulista> kupi?am w salonie optycznym jedna pare soczewek za 50 z?. To troche drogo jak dla studentki, a nosze soczewki codzienni- przyzwyczai?am sie i sa bardzo wygodne- czy moge bez konsultacji z lekarzem nast?opnym razem zakupi? soczewki innej firmy?-ta?sze. Soczewki jakich firm moga by? ta?sz? alternatyw? dla AirOptix??w? Czy w soczewkach innej firmy moge czuc dyskomfort mimo takich samych parametr??w?

[ Dodano: 06 Wrz 2008 09:49 ]
    Bardzo prosz? o odpowiedz :)

[ Dodano: 06 Wrz 2008 09:55 ]
    przez ile godzin moge mie? na oczach soczewki air optix? czytalam ?e maja one mozliwosc ptrzed?uzonego noszenia a nawet sporadycznie mozna w nich spa?. Ja dzisiaj wybieram si? na dyskoteke i bede mia?a soczeki przez 18 godzin. A nie mam ?adnych kropli do oczu :( czy nie bedzie tak ze po kilkunastu godzinach soczewka mi "zamgli"? co moge zrobi? ?eby tak sie nie sta?o? a nie chce isc na impreze w okularach :(
  • ami17
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: ami17 » 06 września 2008, 11:09

nosz? tez soczewki tej firmy i mam podobne pytania wi?c bardzo bym prosi?a o odpowied? :)
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 06 września 2008, 22:14

Optixy w internecie s? tak tanie, ?e nie ma nic lepszego, a ta?szego. Soczewki innej firmy o tych samych parametrach to ju? zupe?nie r???ne produkty, opr??cz dyskomfortu mo?e si? okaza?, ?e nie spe?niaj? za?o?e? odpowiedniego dopasowania. Wsp???czuj? sytuacji z dyskotek? bez kropli - soczewki nie lubi? zadymionych pomieszcze?, mo?e si? zdarzy? rozmazanie makija?u itp. Ile mo?esz je nosi?, to ju? podpowiedz? Ci Twoje oczy i to do nich dostosuj czas noszenia. W Optixach mo?na czasem spa?, ale tylko po konsultacji z lekarzem i uzyskaniu jego zgody, bo nie ka?dy mo?e tak robi?, firma jedynie "udost?pnia mo?liwo?? przed?u?onego noszenia" ze wzgl?du na dobre parametry, np. wysok? przepuszczalno?? tlenu.
  • ami17
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: ami17 » 28 września 2008, 13:05

czy soczewki air optix i air optix agua maja taka sama konstrukcje?? tzn mam teraz soczewki air optix aqua, ale za tydzie? wymieniam na air optix ( przez przypadek kupi?am takie bo mysla?am ?e pierwsze tez by?y zwyk?e a nie aqua ;( ) i chce wiedziec czy i te i te sa sferyczna albo asferyczne- nie wiem bo sie nie znam na tym tylko chce si? upewnic ze w tych bed? tak samo widzia?a.
    Czy to zle ?e wymieniam soczewki "niby" lepsze na "niby" gorsze? Jak myslicie bedzie jakas odczuwaqlna r???nica czy mo?e te soczewki b?d? niemal identyczne ?
    Nie chce ?eby by?a sytuacja ?e w tych b?d? widzia?a gorzej ;(