Jakis miesiac temu zakupilem soczewki B&L Softlest Toric, wtedy tez otworzylem pierwsza pare. Okazalo sie jednak ze sa dosc k?opotliwe (obraz sie rozmazywal, oczy robily sie czerwone), poniewaz nie mialem czasu na sprawdzanie czy to kwestia przywyczajenia odlozylem je na miesiac. Pare dni temu otworzylem nowa pare, jednak sytuacja sie powtarza, nie moge w nich chodzic dluzej niz 2 dni ( oczywiscie przy sciaganiu na noc ), bo oczy zaczynaja byc strasznie przekrwione, cz?sto zdaza sie ze soczewka sie przekreci i nie wraca na swoje miejsce, musze ja przekrecic palcem do odpowiedniej osi i wtedy trzyma sie do czasu, az znow sie zle nie ustawi. Czasami sama ustawia sie odpowiednio, ale zwykle trzeba lekko potrzec powieki zeby wrocila do prawidlowej osi. Sytuacja ta wystepuje na obu oczach, jednak bardziej na prawym. Moja wada to ( L: CYL -3.25 o? 15st ) ( P: CYL -2.75 o? 170st ) sfera zerowa. Zastanawiam sie czego to moze by? wina. Jakie? rady lub propozycje ?
Rozwazam wyprobowanie soczewek Proclear Toric XR, czytalem na forum ze ludzie ktorzy przeszli z B&L na Proclear byli zadowoleni. Czy jest obecnie jeszcze jakas alternatywa przy takiej wadzie jaka ja posiadam

dziekuje i pozdrawiam
Sylwester S.