ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1
soczewki B&L i dziwny problem
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

soczewki B&L i dziwny problem

autor: szpregel » 23 czerwca 2008, 20:23

Witam. Od miesi?ca nosz? soczewki B&L SofLens Toric i mam dziwny problem.
    Czasami po godzinie a czasami po paru czujepewien dyskomfort, nie jest to wra?enie suchego oka ale mo?na por??wna? do takiego wra?enia jak soczewk? przesunie si? palcem w bok i wtedy zanim si? u?o?y na miejszce jest chwilowy dyskomfort to ja mam co? takiego z T? R???NIC?, ?e soczewka nie w?druje mi po oku. Czasami przejdzie po paru minutach a czasami trwa par? godzin z przerwami.
    Co wa?e po paru godzinach noszenia, np. o godz 20 nie mam wra?enia suchego oka, oko nie jest zaczerwienione, nie piecze, nie mam pop?kanych naczynek, soczewk? bez problemu mog? przesuwa? po oku a mam takie wra?enie jak wy?ej opisa?em.
    POM???CIE, co mo?e by? powodem.
    Co najgorsze okulistka przepisa?a mi 2 opakowania p 6szt a ja wykorzsta?em dopiero drug? par? i nie chc? si? m?czy? tak jeszcze przez 5 miesi?cy
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 23 czerwca 2008, 20:46

Nie chc? Ci? martwi?, mia?am ten sam problem i .... zmieni?am soczewki. K?opoty si? sko?czy?y, lecz na p???ce zosta?y mi te stare, czyli SofLens Toric, nie da?am rady ich "donosi?", dyskomfort by? zbyt du?y jak dla mnie.
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: szpregel » 23 czerwca 2008, 22:27

Daisy pisze:Nie chc? Ci? martwi?, mia?am ten sam problem i .... zmieni?am soczewki. K?opoty si? sko?czy?y, lecz na p???ce zosta?y mi te stare, czyli SofLens Toric, nie da?am rady ich "donosi?", dyskomfort by? zbyt du?y jak dla mnie.
    Te? si? martwi?, ?e mo?e by? taki pow??d.
    A w tej chwili jakie nosisz??
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 23 czerwca 2008, 22:44

Teraz mam Proclear Toric ( drugie opakowanie Proclear sphere - tylko na jedym oku mam astygmatyzm ) po SofLensach wybra?am te, gdy? moje oczy by?y tak "um?czone", ?e ba?am si? bra? inne.Proclear sprawuj? si? super. Tylko krzywizna nie zawsze ka?demu pasuje. Z moj? pani? optometrystk? rozwa?a?y?my jeszcze Air Optix ( for Astigmatism) , kt??re tak?e mi poleca?a.Szczerze m??wi?c Soflens 66 (Toric) s? uwa?ane za jedne z gorszych soczewek i u wielu os??b powoduj? tego typu problemy.
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: szpregel » 23 czerwca 2008, 22:59

Najgorzej mnie martwi to, ?e wyda?em 400 z? i pewnie b?d? musia? je odstawi?, a zarazem cie mam pewno?ci czy Proclear Toric czy inne b?d? mi pasowa?y. A mo?e wiesz gdzie mo?na kupi? mniejsz? ilo??.
    A wszystko przez okulistk?, u kt??rej by?em, ja chcia?em Acuve Advence a ona na to, ?e przereklamowane i b?d? lepsze B&L. Oczywi?cie soczewki zamawia?o si? u niej, a p???niej wychodz?c widzia?em na ?cianie certyfikat B&L, wi?c zapewne mia?a pieni?dze od moich soczewek i dlatego upiera?a si? przy B&L :devil:
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 24 czerwca 2008, 18:15

szpregel pisze: A wszystko przez okulistk?, u kt??rej by?em, ja chcia?em Acuve Advence a ona na to, ?e przereklamowane i b?d? lepsze B&L. Oczywi?cie soczewki zamawia?o si? u niej, a p???niej wychodz?c widzia?em na ?cianie certyfikat B&L, wi?c zapewne mia?a pieni?dze od moich soczewek i dlatego upiera?a si? przy B&L :devil:
    To sam sobie odpowiedzia?e?, dlaczego Ci je odradzi?a. Acuvue Advance s? 2 tyg, wi?c w rzeczywisto?ci wychodz? dro?ej, ale s? z najnowszego materia?u silikonowo- hydro?elowego i oko w nich nie wysycha, (ja akurat mia?am przygod? zaraz na pocz?tku z uszkodzon? soczewk?, dlatego nie pa?am do nich sentymentem), a Baush'e s? hydro?elami starej generacji.
    Co mog? poradzi? - wizyt? u optometrysty, kt??ry w swojej ofercie ma soczewki kilku firm (a nie jak podejrzewam w Twoim przypadku - jednej). Ja akurat korzystam z us?ug gabinetu gdzie mo?na dosta? soczewki pr??bne, nie maj? Proclear, ale ostatnio proponowano mi Air Optix. My?l?,?e to dobre rozwi?zanie, p?aci si? za wizyt?, ale ma si? pewno??,?e nie "utopi" si? pieni?dzy. Poszukaj takiego gabinetu , wiem,?e takie istniej? i nie jest dla nich problemem,?eby da? soczewki pr??bne, nawet je?li s? one toryczne.Je?li szukasz takich gabinet??w to sp??jrz TUTAJ

[ Dodano: 24 Cze 2008 07:00 ]
    Poza tym zar??wno Proclear jak i Air Optix mo?na kupi? w opakowaniach po 3 sztuki.
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: szpregel » 24 czerwca 2008, 20:36

Daisy, dzi?ki za odpowiedzi.
    Je?li mo?na wiedzie? to jaki jest koszt pierwszej wizyty w takim gabinecie w celu doboru mocy soczewek jak i otrzymania pr??bnych??
ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1