My?l?,?e je?li dalej b?dziesz tak szar?owa?, to wkr??tce odbije si? to na twoich oczach, je?li czujesz dyskomfort - zdejmij je, nie trzymaj ich na oczach na si??.Mia?em takie dni, ?e nosi?em je oko?o 12-14 godz i dopiero wtedy ju? nie mog?em wytrzyma? a czasami za?o?e i po 2 godzinach ju? czuj? piasek ale jeszcze mog? je nosi? (przechodzi, p???niej wraca).
Co o tym my?licie
Te soczewki te? nosi?am i objawy mia?am takie same, sporo os??b narzeka na wysychanie oczu w?a?nie w tych soczewkach. Proponowa?abym zmian? na inne - innej firmy. Spr??buj, to nie koniecznie musi by? problem ZSO. Moja optometrystka poleci?a mi tak?e inny p?yn AOSept Plus, poniewa? kupienie go w moim mie?cie graniczy z cudem, to spr??bowa?am SOLO CARE AQUA, kt??ry tak?e ma dzia?anie nawil?aj?ce i w moim przypadku si? sprawdza.Od 12 nosz? soczewki Bausch & Lomb toryczne (p?yn Renu)
Sorki, zjad?em s?owo "dni" nosz? prawie 2 tygodnie.LEMUR pisze:szpregel,
przede wszystkim nic nie wspomniales o jakies wizycie kontrolnej. 12 latek soczewki to sporo czasu! Warto udac sie na wizyte kontrolne
A szkoda ze nie skorzystales z oferty, gdzie w cenie badania masz dwie soczewki probne aby sprawdzic jak oko reaguje a nie zmuszany jestes do zakupu. Teraz to musztarda po obiedzie, ale! Ja bym wrocil i powiedzial o dolegliwosciach!szpregel pisze:A zmieni? na inne te? nie bardzo gdy? okulistka "wlepi?a" mi a? paczk? 6szt na oko a 400 z? w b?oto wyrzuci? to nie halo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }