ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1
Suche oko czy coś innego
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

Suche oko czy coś innego

autor: szpregel » 02 czerwca 2008, 07:50

Witam Was wszystkich.
    Od 12 nosz? soczewki Bausch & Lomb toryczne (p?yn Renu) i mam pytanie w zwi?zku z nimi.
    Tak jak w temacie mam taki problem, ?e po tych 12 dniach jeszcze czuj? czasami dyskomfort a konkretnie piasek w oczach i tylko, ?adnych innych objaw??w typu pieczenie, zaczerwienienie itd. - tylko piasek.
    Czy u mnie si? objawia tak suche oko czy jeszcze musz? przyzwyczai? si? do soczewek.
    Mia?em takie dni, ?e nosi?em je oko?o 12-14 godz i dopiero wtedy ju? nie mog?em wytrzyma? a czasami za?o?e i po 2 godzinach ju? czuj? piasek ale jeszcze mog? je nosi? (przechodzi, p???niej wraca).
    Co o tym my?licie
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez szpregel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 02 czerwca 2008, 14:29

Mia?em takie dni, ?e nosi?em je oko?o 12-14 godz i dopiero wtedy ju? nie mog?em wytrzyma? a czasami za?o?e i po 2 godzinach ju? czuj? piasek ale jeszcze mog? je nosi? (przechodzi, p???niej wraca).
    Co o tym my?licie
    My?l?,?e je?li dalej b?dziesz tak szar?owa?, to wkr??tce odbije si? to na twoich oczach, je?li czujesz dyskomfort - zdejmij je, nie trzymaj ich na oczach na si??.
    Od 12 nosz? soczewki Bausch & Lomb toryczne (p?yn Renu)
    Te soczewki te? nosi?am i objawy mia?am takie same, sporo os??b narzeka na wysychanie oczu w?a?nie w tych soczewkach. Proponowa?abym zmian? na inne - innej firmy. Spr??buj, to nie koniecznie musi by? problem ZSO. Moja optometrystka poleci?a mi tak?e inny p?yn AOSept Plus, poniewa? kupienie go w moim mie?cie graniczy z cudem, to spr??bowa?am SOLO CARE AQUA, kt??ry tak?e ma dzia?anie nawil?aj?ce i w moim przypadku si? sprawdza.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 02 czerwca 2008, 20:22

szpregel,
    przede wszystkim nic nie wspomniales o jakies wizycie kontrolnej. 12 latek soczewki to sporo czasu! Warto udac sie na wizyte kontrolne
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: szpregel » 02 czerwca 2008, 21:48

LEMUR pisze:szpregel,
    przede wszystkim nic nie wspomniales o jakies wizycie kontrolnej. 12 latek soczewki to sporo czasu! Warto udac sie na wizyte kontrolne
    Sorki, zjad?em s?owo "dni" nosz? prawie 2 tygodnie.

Jak dla mnie to dziwne te objawy, gdy? mam wra?enie piasku w oczach a przy tym ?adnych innych, nie piek?, nie s? czerwone, nie szczypi? normalnie widz? nie przez mg??, i soczewki swobodnie poruszaj? si? po oku jak niemi porusz? nie s? przyschni?te.
    A zmieni? na inne te? nie bardzo gdy? okulistka "wlepi?a" mi a? paczk? 6szt na oko a 400 z? w b?oto wyrzuci? to nie halo.
    Pom???cie jak mieli?cie co? podobnego
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 02 czerwca 2008, 21:50

co do dni, to faktycznie niedoczytanie ;)
    szpregel pisze:A zmieni? na inne te? nie bardzo gdy? okulistka "wlepi?a" mi a? paczk? 6szt na oko a 400 z? w b?oto wyrzuci? to nie halo.
    A szkoda ze nie skorzystales z oferty, gdzie w cenie badania masz dwie soczewki probne aby sprawdzic jak oko reaguje a nie zmuszany jestes do zakupu. Teraz to musztarda po obiedzie, ale! Ja bym wrocil i powiedzial o dolegliwosciach!
  • szpregel
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: szpregel » 02 czerwca 2008, 22:24

jeszcze nie doda?em, ?e sztuczne ?zy te? nie pomagaj?.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 02 czerwca 2008, 23:48

Istniej? lepsze krople ni? sztuczne ?zy. Wizyta kontrolna powinna si? odby? po tygodniu-dw??ch, wi?c ?mia?o id? do lekarza z opisem dolegliwo?ci.
ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1