Jaskry nie masz, to co "strzela" w oko strumieniem powietrza to tonometr bezdotykowy s?u??cy do pomiaru ci?nienia wewn?trzga?kowego - jak jest wysokie to mo?e zwi?ksza? ryzyko chorobypiotrek_ND pisze:Co o tym sadzicie chyba nie mam objaw??w jaksry widze w miare normalnie mam troche wi?krza wade jedynie na lewe oko.... Jaskra chyba jest wykluczona bo mia?em nadaniem 3 mesi?ce temu takim urz?dzenie co ci szczela w oko strumieniem powietrza i wyniki by?y ok
Bywa?o gorzejpiotrek_ND pisze:Jelsi jakie spowazne b?edy ortograficznemam to nie bijcie jeszcze dzia?aj? krople z atropin? i s?abo widze;p
Wydruku z kompa nie mam... bo zabra?a lekarka i kaza?a mi przyj?? za tydzie?... nie mam poj?cia jakie mi szk?a wk?ada?a...ale mi si? wydaje ze same plusy bo chyba kierowa?a si? wynikami z komputera tego;p Mam pytanko je?li mia?bym astygmatyzm to czy s? soczewki takie do tego z tworzywa sztucznego ?Malla pisze:Czy dodawa?a Ci ci?gle mocy plusowej, czy tak?e cylindrycznej? Masz wydruk z komputera?
Jak si? okaza?o, ?e mam ma?y astygmatyzm, to nie widzia?am na tablicy tak ostro, jak na nieastygmatycznym, te? kr??tkowzrocznym oku mimo niebotycznie grubych szkie? minusowych w tych wielkich, metalowych goglach, kt??re lekarze nak?adaj?. A wystarczy?o doda? 0,5D mocy cylindrycznej...
Wizyte mam dopiero na 15 a przedtem szkola.... postaram nie katowac tak wzroku....Malla pisze:Jasne, ?e s? takie szk?a.
Jest co? takiego jak niedowidzenie, kt??rego nie da si? skorygowa?. Ludzie nie zdaj? sobie sprawy z tego, ?e je maj?, nieraz ostro k???c?c si? z lekarzem, ?e szkie? dobiera? nie potrafi.
Test z promieniami jest nie do ko?ca odpowiedni, ja w nim widz? za ka?dym razem inaczej, raz wszystko, raz pozioma grubsza... Mo?e to kwestia monitora.
Dobrze, ?e kaza?a Ci przyj?? za tydzie? i nie sp?awi?a z byle czym - tylko pami?taj, ?eby dobrze si? wyspa? i nie katowa? przed wizyt? oczu na kompie.
Gratuluj? bezproblemowego czytania mimo szkie? +4!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }