tak jak zapowiada?em w jednym z post??w naby?em i u?ywam od oko?o 3 dni soczewek Biofinity
Szczerze m??wi?c jak na razie mam kilka skrajnych ocen - zar??wno dobrych jak i gorszych ale bior?c pod uwag? ?e to do?? rewolucyjna soczewka ze wzgl?du na wysoko?? zawarto?? wody jak na Sili.-Hydro. my?l? ?e warto sie zastanowi? nad jej u?ywaniem
Jako ?e u?ywa?em oko?o miesi?ca Proclear r??wnie? od Coopera mam ma?e por??wnanie
mo?e zaczn? od pocz?tku: a wi?c pierwsze co ca?kowicie mnie zaskoczy?o soczewki biofinity za?o?y?em dos?ownie od razu!! bez przesady 5 sec na jedno oko soczewka od razu siada na oku wystarczy jedno mrugniecie i jest na swoim miejscu

dla por??wnania z Proclear by?o du?o gorzej
pierwsze wra?enie z jako?ci obrazu nowych soczewek: niesamowicie realistyczny obraz

tzn wydaje sie bardziej przyblizony do obrazu jaki widzi oko bez wady - nie za ostry, kontrast odpowiedni bardzo przyjemne uczucie poza tym to pierwsza soczewka kt??ra idealnie dopasowa?a mi poziomy mocy obu oczu nie mam ju? wra?enia ?e jedno oko widzi mocniej a drugie s?abiej tak jak to by?o w optixach i nie znacznie w proclear - wydaje mi si? ?e to przez metod? asferyczna produkcji tej soczewki...
niestety zauwa?y?em te? ?e biofinity mam du?o mniej wyra?ny obraz tak jak to by?o w proclear tak jakby o -0,25 by?y s?absze momentami szczegolnie wieczorami to troche przeszkadza ale my?le ?e oko te? musi si? przestawi?
je?li chodzi o konfort noszenia to w moim przypadku jest bardzo wysoki ale na pewno mniejszy niz w proclear ale nie znacznie powiedzmy w skali do 10:
Proclear: 10/10
Biofinity: 8,5/10
wieczorami po oko?o 12 godzinach noszenia czuje si? jako? mniej komfortowo ni? w proclear zaczynam czu? biofinity i mam ochot? je ?ci?gn?c i do pude?eczka co zreszt? robie

w procelar m??g?bym do bardzo p??znej nocy chodzi? i wog??le nie ?ci?ga?
niestety wyst?puje tak?e u mnie efekt wolnej akomodacji czego wcze?niej nie do?wiadczy?em w ?adnej soczewce

pacz?c do?? d?ugo na co? bliskiego a potem szybko na cos dalszego obraz musi chwile si? dopasowa?
je?li chodzi o przyj?cie biofinity przez oczy nie jest najlepiej ale te? nie jest tragicznie

wydaje mi si? ?e jednak obecno?? silikonu troszku przeszkadza bo mg?awi mi czasem i gubi ostro?? ale potem wraca do normy ale to dopiero 3 dzie? mam nadzieje ?e tak jak w proclear to si? unormuje
zauwa?y?em ?e w biofinity super komfortowo patrzy si? na monitor komputera bez por??wniania lepiej ni? w innych soczewkach i por??wnywalnie do proclear
mimo du?ej zawarto?ci wody soczewka jest sztywniejsza ni? przypuszcza?em ale to zaleta bo zak?ada si? cudownie a wcale nie czuje si? jej sztywno?ci na oku przynajmniej przez 10 godzin
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
, w ka?dym razie na pewno nie spa?bym w niej w moim przypadku to odpada
je?li chodzi o p?yn to u?ywam do nich CV solo aqua plus i jest rewelacyjnie
to tyle testuje dalej...
Rewolucja? = jak dla mnie nie ale my?l? ?e warto wypr??bowa? bo na pewno jest du?o zdrowsza od wielu soczewek i ten niesamowicie realistyczny obraz - zobaczymy jak b?dzie
pozdro
tester MepH