tyle ze w soczewkach lepiej nie wybierac sie pod prysznic. no i na basen tez ubieramy okulary do plywania.julik2k pisze:Co do wypadania jeszcze to mo?e soczewka wyp?yn?? pod prysznicem jak sie woda do oczu naleje, wi?c lepiej uwa?a?, serio.
no wiadomo. w soczewkach nie p?ywam mimo du?ej wady i nikomu tak naprawde nie polecam, bo nigdy nic nie wiadomo. Ale jako? pod prysznicem wkurza mnie jak myd?a nie widzetyle ze w soczewkach lepiej nie wybierac sie pod prysznic. no i na basen tez ubieramy okulary do plywania.
To a? tak s?abo widzisz? Ja mam wad? na soczewki OP -4, OL -5, i k?pi? si? bez okular??w ani soczewek i normalnie widz? tzn. widz? na tyle dobrze ?e nie potrzebna jest mi w tym momencie ?adna korekcja, po domu tak?e mog? spokojnie mog? chodzi? bez okular??w i soczewk.Malla pisze:A ja si? k?pi? w okularach (g?ow? myj? zawsze osobno, bo mam d?ugie w?osy i nie chce mi si? ich my? za ka?dym razem, gdy bior? prysznic), nie lubi? goli? si? na ?lepoA myd?o to jest gro?niejsze jak spadnie, ni? jak si? go nie widzi i to raczej dotyczy Pan??w
W?a?ciwie to ja r??wnie? radze sobie pod prysznicem bez korekcji, ale zawsze wygodniej jak sie widzi chybaSol pisze:Ja mam wad? na soczewki OP -4, OL -5, i k?pi? si? bez okular??w ani soczewek i normalnie widz? tzn. widz? na tyle dobrze ?e nie potrzebna jest mi w tym momencie ?adna korekcja
To fakt, czasami tylko tak chodz?, poniewa? jednak wygodniej z korekcj? funkcjonowa?.Malla pisze:Nawet nie my?l? o chodzeniu po domu bez okular??w, to nie ma sensu. Co z tego, ?e nie obijam si? o meble i nie b??dz? po omacku, skoro jako?? widzenia i komfort takiego ?ycia s? znikome. Wol? widzie? ka?dego mola, kt??ra lata po domu, ?eby jak najszybciej wypleni? to panosz?ce si? dziadostwo
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }