przetestowa?em jeszcze raz i mam wra?enie ?e czasami obraz jest ok ale zaraz jedno albo drugie oko widzi nie znacznie mniej ostro i og??lnie jest ?le - zauwa?y?em te? ?e soczewki troszk? zsuwaj? si? z ?renic przy mocnym patrzeniu w boki - dziwne te? jest to ?e patrz?c w dal nie zauwa?am r???nicy w mocach - jedynie w domu w niewielkich odleg?o?ciach
mo?e okulista ?e dobra? krzywizny i DIA - bo jako? nie przypominam sobie jakiego? badania patrzenia w oko czy soczewka dobrze siedzi itd tylko dobranie na podstawie informacji o mocy okular??w

dziwne
chyba musz? sie wybra? do jakiego? dobrego salonu gdzie dobior? soczewki
bardzo dzi?kuje za odpowiedzi w obydwu w?tkach
POSTANOWIONE: jutro id? si? um??wi? na badanie wzroku i dob??r soczewek u najlepszego optyka w moim mie?cie

pewnie b?d? czeka? tydzie? ale warto
dodano 26.04.08:
tak jak pisa?em wy?ej termin wizyty ustalony: na nast?pn? ?rod? 30 kwiecie? - ponadto trafi?em na jak?? promocj? soczewek hyhy
napisz? jaki wynik
[ Dodano: 01 Maj 2008 04:22 ]
no i jestem po wizycie - i mam znowu mieszane uczucia

pierwsze badanie by?o komputerowo i wysz?o zaskakuj?co astygmatyzm ma?y na obu oczach 0,25 i 0,50 dodatkowo wi?ksze moce wysz?y ale optyk powiedzia? ?e to ok i nic nie zmieniamy

zwi?kszone zosta?y tylko moce optyczne o - 0,25 na ka?de oko bo tak super widzia?em literki z tablicy dosta?em zestaw soczewek r??wnie? o zwiekszonych mocach czyli -1,75 i 1,25 po za?o?eniu oczywi?cie badanie lamp? szczelinowa soczewki le?? idealnie - a ja nadal mam wra?enie ?e oczy momentami mg?awi? gubi? ostro?? - dosta?em p?yn ciba vision aqua solo i krople do oczu - zakropi?em sobie i rzeczywi?cie lepiej - chodz? w nich 2 dzie? na razie nie jestem zadowolony w 100% mam nadziej? ?e si? oczy przyzwyczaj? ale nie jestem pewny - nic z tego nie rozumie - w soczewkach dobrze si? czuje prawie ich nie czuje (Optix) na razie mam w planie chodzi? w nich jaki? czas no a jak b?dzie ca?y czas to samo to udam si? jeszcze raz do optyka