Nie u?ywa?em jeszcze soczewek PureVision dlatego moja odpowied? b?dzie raczej orientacyjna. Par? dni temu lekarz zaproponowa? mi soczewki PureVision Toric i wtedy zacz??em si? r??wnie? tym interesowa?.
1. zak?adanie tych soczewek jest r??wnie proste jak zak?adanie zwyk?ych, podobno nawet ?atwiejsze gdy? s? one grubsze i twardsze.
2. w?a?nie tez si? boje, ?e mog? by? mniej wygodne, poniewa? do?? du?o takich opinii mo?na znale?? w internecie. (wi?c do??czam sie do pytania przedm??wcy)
3. wykonane s? z jakiego? nowego materia?u, kt??ry jest po??czeniem silikonu i hydro?elu... nic mi to nie m??wi niestety.
Mo?na w nich spa? tak samo jak w normalnych PureVision dlatego mimo w?tpliwo?ci zaryzykuje i w najbli?szych dniach zamawiam je sobie.
Co do dost?pno?ci: w Polsce nie s? na razie dost?pne w ?aden spos??b dla klienta indywidualnego (oczywi?cie opr??cz optyk??w/okulist??w, kt??rzy nam zam??wi? z zagranicy na specjalne ?yczenie ale to wi??e sie z du?o wy?szymi kosztami (zaproponowano mi pude?ko 6+1szt. PureVision Toric za 320z?). Wi?c zacz??em szuka? na w?asn? r?ke w internecie, najtaniej mo?na znale?? w sklepach internetowych w USA(nawet z przesy?k? wychodzi najtaniej) jednak przepisy ameryka?skie

daj? potwierdzenia przez sklep recepty na soczewki u naszego lekarza okulisty, wi?c wi??e sie to z jakimi? problemami i d?uzszym oczekiwaniem na potwierdzenie przez naszego lekarza.
Ja zamawiam z belgijskiego sklepu internetowego (koszt 50Euro + 6,5E przesy?ka, szuka?em d?uugo i wychodzi w sklepach najtaniej w Europie).
A w og??le najtaniej mo?na kupi? te soczewki na niemieckim E-bayu, jednak boje sie kupowa? przedmioty na aukcjach w obcym j?zyku