trzeba sprawdzic montaz na rozstaw zrenic oraz odleglosc oprawy od "oka" czy w nowych jest podobna czy inna, nachylenie kata oprawy. Te czynniki tez maja wplyw na widzenie a nie tylko sprawdzenie osi cylindra.Basia43 pisze:A ja nie wiem dlaczego dalej si? w nich ?le czuj?. Zw?aszcz oko prawe. Boli mnie g?owa. Nie wiem co jest nie tak .
z ktorej strony jest ciensze... moze to byc spowodowane roznym rozstawem zrenic OP do OLBasia43 pisze:Czy grubo?? szkie? mo?e mie? znaczenie? Zauwazy?am, ?e szk?a w nowych okularach nie s? identycznej grubo?ci. W prawym okularze szk?o jest o ok. 3 mm cie?sze.
Nie tak.. rozstaw zrenic zawsze mierzy sie dla kazdego oka osobno... i jezeli Pani ma asymetryczny rozstaw - odleglosc od zrenicy do strzalkowej nosa dla OP i OL to tak powinno byc zamontowane. Nie chodzi o to zeby sobie cos zmieniac...Basia43 pisze:Nie by?o dp tej chwili mowy o asymetrycznym rozstawieniu ?renic.
Nie wiem! Pisalem ze nie wspolracuje z firma PSM - o ile ten skrot dotyczy tejze firmy, bo znowu w opisie [spam] mozna wnioskowac jako skrot od "sieci optycznej"Basia43 pisze:[spam] PLAS AR PREM A
A co? To mialo oznaczac, ze nie moze Pani dokonac zmiany swojego wizerunku i miala byc skazana na posiadanie okularkow robionych jakis juz czas temu?Basia43 pisze:kupi?a NOWE ?ADNE DROGIE okulary. Co mnie podkusi?o?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }