ODPOWIEDZ Posty: 8 Strona 1 z 1
Proclear - jaki płyn?
  • atabe_s
    Forumowicz
    Forumowicz

Proclear - jaki płyn?

autor: atabe_s » 11 kwietnia 2008, 07:43

Witam serdecznie.
    Przeszuka?am forum i niestety nie znalaz?am nic konkretnego na moje rozterki :placze:
    Nosz? soczewki Proclear i dotychczas u?ywa?am p?ynu Renu, kt??ry pozosta? mi po 3 miesi?cznej pr??bie z Soflens 66.
    1. Jaki p?yn by?by najlepszy do soczewek Proclear? Producent zaleca Sauflon, ale przeczyta?am, ?e niezbyt go polecacie. Ja chcia?am kupi? Opti-Free.
    2. Czy mog? zmieni? p?yn w trakcie u?ywania soczewek? Bo Renu nie wystarczy mi na miesi?c na 100% a nied?ugo b?d? zaczyna?a nowe opakowanie soczewek i nie wiem czy ju? zacz?? czy?ci? je nowym p?ynem a starego si? pozby??
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:32 przez atabe_s, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 11 kwietnia 2008, 09:26

prawidlowo i jak ustanowiono - nie powinno sie zmieniac plynu dla noszonej pary soczewek.

Przy zmianie plynu - po zakupie nowego, nawet takiego samego - nalezy wywalic pudeleczko i zastapic nowym...

Jeden woli plyn A, drugi B... wiele osob chwali sobie Ciba Vision SoloCareAqua, jest kilka watkow w ktorych uzytkownicy wymieniaja sie spostrzezeniami. Jednak nalezy wziasc poprawke na cos waznego - kazdy z nas inaczej reaguje na kazdy material, plyn itp...
  • atabe_s
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: atabe_s » 11 kwietnia 2008, 09:32

dzi?kuj? bardzo za pomoc :-) w takim razie zaczn? now? par? soczewek z nowym pojemnikiem i nowym p?ynem
    a my?la?am o opti free bo na jakiej? zagranicznej stronce widzia?am tabel? "kompatybilno?ci" p?yn??w i soczewek i chyba on wypad? najlepiej
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 11 kwietnia 2008, 10:04

atabe_s pisze:widzia?am tabel? "kompatybilno?ci" p?yn??w i soczewek i chyba on wypad? najlepiej
    kompatybilnosc plyn-soczewka to jedno, a to o czym wiekszosc zapomina to reakcja organizmu na dana soczewke, plyn :)
    Plyn ktory moze byc dluzej otwarty (jedne maja 3miesiace inne 6miesiecy) oznaczac moze tylko jedno - wiecej konserwujacych srodkow ktore moga wywalac nieporzadane efekty u uzytkownika.
    Najbardziej antyalergicznym jest plyn Ciba Vision AOSept+ jednak korzystanie z niego jest zupelnie inne niz z tradycyjnych plynow - o czym mowa w ulotce dolaczonej do opakowania - jak zreszta i kazdego plynu z ktora trzeba sie zapoznac!
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 11 kwietnia 2008, 14:24

ocziwi?cie nie powiem Ci jaki p?yn bedzie dla Ciebie najlepszy, ja nosze proclear i uzywam opti free i powiem Ci ze jest OK, nie mam kompletnie zadnych problemow. Uzywalem Solo care soft i aqua i tez bardzo w porz?dku, tylko ze opti free mozna uzywac chyba 6 miesiecy-ma wiecej konserwantow, a solo care 3. Co do Renu to nawet zalozylem temat:kompletna katastrofa, mialem po nim zapalenie spojowek. Nigdy wi?cej!
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 12 kwietnia 2008, 00:28

Ja tak?e nosz? soczewki Proclear, w tej chwili u?ywam p?ynu ALL IN ONE ADVANCE i jak dla mnie- jest O.K. Poprzednio mia?am Opti -Free i niestety w moim przypadku nie sprawdzi? si?, bardzo mnie szczypa?y po nim oczy (szkoda bo takie ?adne pojemniczki s? do niego dodane), podobny problem mia?am z SoloCareAqua . Jak widzisz ka?demu s?u?y co innego.
  • atabe_s
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: atabe_s » 14 kwietnia 2008, 21:11

Zdecydowa?am si? na SoloCareAqua i zobacz?, jak mi b?dzie s?u?y?.Jutro kurier ma dostarczy? paczk? i akurat dobrze si? sk?ada bo pojutrze wyrzucam zu?yt? par? soczewek i b?d? otwiera? nowe opakowanie.Napisz? jak moje odczucia w por??wnaniu z Renu :-)
  • Awatar użytkownika
    woozie
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: woozie » 14 kwietnia 2008, 21:26

ja tez przezrzucam sie na AMO :) oni robia swietne plyny. optifree jest ok ale raczej nie do wrazliwych oczu bo jest w nim duzo konserwantow (jako jedyny ma date waznosci do 6 mce od otwarcia)
    Obrazek

And while women harbour the Austenesque notion that men find kindness, a good heart and a sense of humour important when looking for a spouse, the fact is that what we really want is tits like the Alps, legs like the Silk Road and a face like Kiera Knightley's.

Jeremy Clarkson
ODPOWIEDZ Posty: 8 Strona 1 z 1