Witam!
Bardzo prosz? o pomoc, bo jestem juz ca?a g?upia. wyda?am ju? mase pieni?dzy na okulist? i ca?y czas jest to samo. mia?am zapalenie spoj??wek, kt??re zaniedba?am nosz?c przy tym soczewki kontaktowe. Do tego stopnia, ?e dosz?o do uszkodzenia rog??wki. To jednak zosta?o wyleczone. odstawi?am soczewki nap??? roku i gdy za?o?y?am, dosta?am zn??w zapalenia spoj??wek

( Praktycznie raptownie. Znowu wyleczy?am zapalenie antybiotykami i okulista powiedzia?, ?e soczewki nie mog? by? przyczyn? zapalenia, wi?c jak tylko wyleczy?am je (po ponad 2 tyg.) za?o?y?am zn??w soczewki. Nie min??y trzy dni i sytuacja sie powt??rzy?a. Zn??w posz?am do lekarza, zn??w przepisa? mi t? kuracj?, leczy?am sie przez dwa tygodnie, odczeka?am potem tydzie? i za?o?y?am soczewki. Zaczerwienienie i wydzielina pojawi?y sie po drugim dniu

( Nie wiem juz co mam robi?. Czy to przewlek?e niewyleczone zapalenie, kt??re powraca po znalezieniu sie cia?a obcego w oku? Czy spowodowane to mo?e by? p?ynem do soczewek? Czy tuszem do rz?s? ale u?ywam go ca?y czas, nosz?c okulary i nic sie nie dzieje. Cyrki wychodz? dopiero po za?o?eniu soczewk... Co ja mam zrobi?? Czy kto? s?ysza? o takim przypadku? Ja nie chc? nosi? okular??w....
Izu?ka