sol mia?am to samo, nie mog?am si? przekona? do wk?adania paluch??w do oka, ale lekarka jako? bez problemu zaaplikowa?a mi soczewki. Po prostu gdy dobrze z?apiesz powiek? g??rn? wraz z rz?sami i stanowczo przytrzymasz (nie ?eby bola?o, ale na tyle mocno by powieka sama nie wyskoczy?a spod palc??w) Takie ?apanie rz?s mo?na po?wiczy? w domu, patrzysz maksymalnie w d???, ale nie zamykasz oka i pr??bujesz palcami lewej lub prawej d?oni (nie zale?nie od oka tylko w zale?no?ci od Twej wygody) podwin?? rz?sy i powoli otwierasz oko wraz z ruchem d?oni do g??ry, dobrze wykonane powinno skutkowa? tym, ?e rz?sy przytrza?niesz na ?uku brwiowym lub lekko poni?ej. Teraz gdyby? zak?ada?a soczewki palcem ?rodkowym drugiej r?ki, kt??ra jest wolna a soczewka le?y na wskazuj?cym to by? tym palcem ?rodkowym odsuwa?a lekko w d??? dolna powiek?. Ostatecznie po paru pr??bach powinna? za?apa? o co chodziSol pisze:Moje oczy nie pozwalaj? na dotkni?cie si? i w?o?enie.
zachowanie okulistki godne pochwalySol pisze:Ja dzisiaj by?am u okulisty i ju? mam przypisane soczewki. Ale nie mam ich poniewa? przez ok 40min. pani mnie uczy?a zak?ada? i nie za?o?y?am ani jednej, to samo by?o przy zdejmowaniu pr??bnychI jestem jutro um??wiona na dalsz? nauk?
No tak, w ko?cu niewidomi maj? tak ?atwo w ?yciu...Martinus pisze:Nie obawiam sie ze uszkodze oko czy cos takiego.
Co mam byc to bedzie.
OOOOO FU!Malla pisze:znam przypadki szczypania oka a? do fa?dek, kt??re trzeba by?o p???niej leczy?...
dlatego pisalem wczesniej... na znacznikach nie ma co polegac. Sama przekonalas sie ze raz sa, a na innej nie bylo.atabe_s pisze:jestem pewna to wywijam soczewk? na drug? stron? i wtedy ju? wiem na pewno kt??ra strona jest dobra bo mam por??wnanie obu stron
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }