wiemnie dobierajcie sobie sami soczewek
w sensie: ca?? noc? Twoje problemy wynikn??y z tego, ?e spa?es w nich kilka godzin? Pytam, bo ci?gle mam obawy odno?nie tego czy moge sobie pozwoli? na kilkuminutowe drzemki...kupi?em sobie 3 pary acuvue oasys i nosi?em je dziennie p??ki nie zdarzy?o mi si? w nich przespa?, obudzi?em si? w strasznie czerwonych oczach[...]spijcie tylko w tych w ktorych mozna
co?na milosc boska szanujcie oczy i nie spijcie w soczewkach kiedy tylko mozecie sciagajcie je oraz starajcie sie nie nosic ich dluzej niz 12h na dzien.
uzywajcie ich na zmiane z okularami !
aa orientujesz si? mo?e czyBausch&Lomb jakie? hilafilcon B nadaj? si? do okazjonalnego spania czy nie?Powiem Ci, ze tez noszilem soczewki czasami od 5 rano do polnocy, i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, taki tryb zycia. Ale!!!!- po pierwsze do takiego trybu noszenia soczewek trzeba miec je dobrej jakosci, zalecane do dluzszego noszenia!![...]jednak ja i tak polecam silikono-hydrozelowe
ooOdpoczynek od soczewek najlepiej robic sobie raz na tydzien, np w sobote albo nawet w ciagu tygodnia, jeden dzien bez, i juz, wtedy zakraplac sobie oczy kropelkami np visine ktore zmniejszaja obrzek i przekrwienie oczu.
a ile mo?na nosi? Acuvue Oasys? Ja nosze tak po 13, 14h na dobe, ale mo?e moge d?u?ej nosi???zaakochany pisze:Powiem Ci, ze tez noszilem soczewki czasami od 5 rano do polnocy, i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, taki tryb zycia. Ale!!!!- po pierwsze do takiego trybu noszenia soczewek trzeba miec je dobrej jakosci, zalecane do dluzszego noszenia!! Zadna optima czy eye eye bioxy nie wchodz? w gre, z hydrozelowych np. proclear albo wszystkie jednodniowe mozna nosic nawet 18h na dobe
uwielbiam takie pytaniajulik2k pisze:a ile mo?na nosi?
chyba "powik?ania". No to zdanie przekona?o mnie ?eby zmieni? soczewki. Narazie wszystko jest ok, ale po co ryzykowa?...Arturk pisze:Co do Oasys to na forach zagranicznych s? nieko?cz?ce si? tematy m??wi?ce ?e te szk?a podrazniaj? oczy , i powoduj? powa?niejsze uwik?ania.
Julik jak dla Ciebie s? dobre to nie ma co zmienia?. Po to produkuje si? soczewki wysokouwodnione i nisko, bardzo miekkie i sztywniejsze ?eby ka?dy wybra? co? dla siebie.No to zdanie przekona?o mnie ?eby zmieni? soczewki. Narazie wszystko jest ok, ale po co ryzykowa?...
szkoda ze tak malo gabinetow tego przestrzegaSetgar pisze:najlepiej przygotowanego teoretycznie, czyli po minimum 2-3 kursach z kontaktologii
swieta prawda nie ma czegos takiego jak uniwersalne soczewkiSetgar pisze:Soczewki fajnie wygl?daj?ce na folderze reklamowym wcale nie musz? by? dobre dla mnie.
Setgar pisze:Po pierwsze soczewki staj? si? do?? popularne, wi?c pojawia si? relatywnie wi?cej opinii, w tym i niepochlebnych.
nie kazdy okulista dobiera soczewki i nie kazdy sie ima tego zajecia.woozie pisze:szkoda ze tak malo gabinetow tego przestrzega
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }