![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
Nie, zle mnie zrozumiales.armani pisze:Czyli mam rozumiec, ze badanie powinno byc bezplatne pomimo braku umowy z NFZ
powinien miec przede wszystkim lampe szczelinowa...karroollinka pisze:czyli na badanie kontrolne nie moge isc do zwyklego okulisty tylko do takiego ktory posiada odpowiedni sprzet??
uzywac albo przyciskukarroollinka pisze:i takie pyt.poza tematem JAK tu cytowac??
Opisz dokladniej, bo "zielony punkcik (swiatelko)" przewaznie jest w pupilometrze, ktory sluzy do pomiaru rostawu zrenic i nie ma nic wspolnego z badaniem wzroku.alex pisze:Czesc jak sie nazywa ta maszynka do badania wzroku ,patrzymy sie w niej na zielony punkcik jak dobrze pamietam mi na tym astygmatyzm wykryto prosze o odpowiedz
nie wiem jaki mialby byc sens wogole takiego "badania", bo i tak moze wyjsc niewielki astymatyzm, niewielka wada - nawet jezeli jest sie w pelni skorygowanym - na blad wyniku powinien miec wplyw np film lzowy pomiedzy rogowka a soczewka, ktory moze byc w nieco wiekszej ilosci niz bez soczewki.Malla pisze:A czy badanie komputerowe mo?na wykonywa? w soczewkach? Urz?dzenie nie zwariuje?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }