ocnena "dobroci" soczewki to nie tylko uwodnienie. Jeszcze chodzi o materia?, itp. Wi?c nie mo?na por??wna? 2 soczewek o r???nej nazwie tak porsto - na podstawie uwodnienia4) i o co chodzi z tym uwodnieniem? czy 33 % to duzo??
og??lnie w soczewkach powinno s? chodzi? p??ki jest wygodnie na oku.5)i czy w AirOptix mozna dlugo siedziec przed komputerem albo isc na cala noc np.na dyskoteke przyczym nosilo sie je juz caly dzien?
tak mozna (o ile sie nie myle widzialem takie soczewki)karroollinka pisze:1) na opakowaniu soczewek pisze 8.6 i 14.2 wiec o ile weim pierwsze to krzywizan a drugie srednica?/ a czy moge kupic soczewki o srednicy 14?
OptiFree, SoloCare Aqua, AMO, Renu oraz kilka innych mniej znanych te jednak to czolowkakarroollinka pisze:jakie plyny sa dobre do soczewek??
teoretycznie AirOptix=jesli chodzi o parametry. Pamietaj ze nie ma soczewek uniwersalych w ktorych kazda osoba czula by sie swietnie dlatego tak wazny jest dobor soczewek i dlatego istnieje tylko ich odmian (rozne srednice i krzywizny)karroollinka pisze:ktore soczewki sa lepsze AirOptix czy iWear Xr Comfort?
im wieksze uwodnienie tym (zazwyczaj) wiekszy komfort poniewaz soczewka nie wysycha tak szybko, Soczewki hydrozelowe maja wieksza zawartosc wody ale mniejsza przepuszczalnosc tlenu, soczewki siliknowo-hydrozelowe z kolei odwrotnie.karroollinka pisze:i o co chodzi z tym uwodnieniem? czy 33 % to duzo??
nie sprecyzowalas o ktore Optixy ci chodzi. AirOptix czy AirOptix Night and Day. Te drugie to soczewki w ktorych mozna chodzic do miesiaca bez sciagania ich. Pierwsze natomiast to soczewki do noszenia w trybie dziennym oraz raczej okazjonalnie w trybie przedluzonym jak sie nie myle do 15 dni. Lepiej jednak sciagac soczewki kiedy mozemy. Generalnie lepiej nie przesadzac i nie nosic soczewek dluzej niz 12 godzin na dobe. Co do siedzenia przed komputerem to soczewki nie sa dobrym wyborem - szybko wysychaja. Uwazaj tez na dym (papierosowy oraz sztuczny dym we wspomnianych dyskotekach) soczewki +dym moze rowna? sie podraznienie, zapalenie lub jakas inna infekcja.karroollinka pisze:5)i czy w AirOptix mozna dlugo siedziec przed komputerem albo isc na cala noc np.na dyskoteke przyczym nosilo sie je juz caly dzien?
8.6 - promie? krzywizny; 14.2 - ?rednicakarroollinka pisze:1) na opakowaniu soczewek pisze 8.6 i 14.2 wiec o ile weim pierwsze to krzywizan a drugie srednica?/ a czy moge kupic soczewki o srednicy 14?
O p?ynach mo?esz poczyta? w tym dziale (przez oko), jest o tym bardzo du?o temat??w.karroollinka pisze:2)jakie plyny sa dobre do soczewek??
Nie wiem w?a?nie czy kto? czasem nie m??wi? ?e to jedne i te same soczewkikarroollinka pisze:3)ktore soczewki sa lepsze AirOptix czy Xr Comfort z [spam]?
wiem ze Ciba robila soczewki dla [spam] ale jak to teraz z tym jest to chyba nikt nie wie. Faktem jest jednak ze kilka osob na forum narzekalo na te od [spam].armani pisze:karroollinka napisa?/a:
3)ktore soczewki sa lepsze AirOptix czy Xr Comfort z [spam]?
Nie wiem w?a?nie czy kto? czasem nie m??wi? ?e to jedne i te same soczewki
czyli to nie jest nienormalne?X-ska pisze:co do widzenia pomniejszonego w soczewkach - dok?adnie potwierdzam t? obserwacj?!
ja mam du?? wad? minusow?, wi?c u mnie ten efekt jest bardzo dobrze widoczny
w okularach przedmioty s? mniejsze ni? w rzeczywisto?ci
w soczewkach - wielkie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }