Na poczatek moja historia...
By?em u jednej okulistki dala mi soczewki +2.5 i +0,5 J&J acuvue, zle widzialem... poszedlem do drugiej dala mi takie same Tylko + 3.5 i +1. Troche lepiej ale tez nie to... Kupi?em sobie Air Optix +3.5 i +1 i juz troche lepiej widzie?em, ale wysycha?y mi strasznie i chyba uciska?y na oko i po 2 dniach z nich zrezygnowa?em. Nastepnie by? czas ze chodzi?em z miesi?c bez niczego i tutaj strasznie mi oczy czerwienia?y, bola?y i meczy?y si? szybko.... wczesniej chyba tak nie mialem...
Poszed?em do nastepnego okulisty, podobno najlepszego.... powiedzial ze mi zamowi +2.5 tylko na jedno oko bo na drugie nie potrzebna i to bedzie Air Optix... no ja do niego ze te soczewki mnie uciska?y itp..., ze chce zeby mi oczy przebada? dok?adnie bo czerwone mam itp...no to ola?....a co do soczewek to ze air optix sa najepsze w dobrej cenie i najwyzej musze zaryzykowac i te sprobowac, a ze bylem nie zdecydowany to dal mi numer zeby jak cos to zamowic...
Wiec jak wrocilem sobie do domku za?o?y?em te co mia?em +3.5 na jedno oko... i chociaz w sumie mi tak to nie uciska to troche wysycha itp... i mam jeszcze bardziej czerwone oczy niz mialem... no i pozatym dalej s?abo widze na te oko....
Chcia?bym sie was poradzic co teraz zrobic

PS. Czy moglo mi sie cos zrobic od tych soczewek przez te 2 dni ze mi tak zaczely czerwienie? oczy??
PS2. jeszcze jedno.... bo wydaje mi sie ze zamyla? mi.... bo mowil ze krzywizna soczewki zale?y od wady wzroku, a taka jak ja mam to w standardowej krzywi?nie bedzie dobrze...
Bardzo prosze o pomoc bo w sumie juz ponad 400 zl wyda?em na soczewki a dalej mam z?e