Hmm najlepsze jest to, ?e m??j tato nigdy nie nosi? okular??w i ma wzrok idealny, a moja mama jedynie -0,5, ale podobno jej si? ju? cofn??o. Za to ja z moj? siostr? jeste?my poszkodowane...kasiulka1201 pisze:Albo wcale nie pope?ni?o sie tego b??du.Bo poprostu masz wade wrodzon?.Ale tak to ju? jest
heh ja wade odziedziczy?am po mamie.Tyle , ?e ona ma wade -4 a ja 3 razy wi?ksz? od niej.a m??j brat ma wade -4 i niewielki astygmatyzm.On jest teraz w okresie dojrzewania.Wiec te? nie wiadomo czy mu nie uro?nie.Ale mam nadzieje , ?e mnie nie dogoniSoleil pisze:Hmm najlepsze jest to, ?e m??j tato nigdy nie nosi? okular??w i ma wzrok idealny, a moja mama jedynie -0,5, ale podobno jej si? ju? cofn??o. Za to ja z moj? siostr? jeste?my poszkodowane...kasiulka1201 pisze:Albo wcale nie pope?ni?o sie tego b??du.Bo poprostu masz wade wrodzon?.Ale tak to ju? jest
Chyba, ?e po jaki? dziadkach...
Wiem ,ale m??wie z w?asnego do?wiadczenia.Naprawde , by?am ju? u wielu specjalist??w.Nie tylko polskich lekarzy.Ale niestety , ?aden z nich nie znalaz? metody , kt??ra zwalczy?aby kr??tkowzroczno??.A szkoda bo ludzie chwytaj? si? wszystkiego.woozie pisze:kasiulka to normalne ze sie szuka sposobow na pozbycie wady nie wazne czy masz -11 czy -1 i ty i ja i kazdy z tego forum chcialby nie miec wady dlatego lapiemy sie kazdego sposobu a nadzieja to zawsze nadzieja. Ja na poczatku tez tak robilem i nic zlego w tym nie widze zwykly ludzki odruch. Co do tych cwiczen to nie ma dowodow ze dzialaja ale nie ma tez ze sa bezuzytecze.
a nie myslalas o operacji ? no chyba ze sa jakies przeszkodykasiulka1201 pisze:Wiem ,ale m??wie z w?asnego do?wiadczenia.Naprawde , by?am ju? u wielu specjalist??w.Nie tylko polskich lekarzy.Ale niestety , ?aden z nich nie znalaz? metody , kt??ra zwalczy?aby kr??tkowzroczno??.A szkoda bo ludzie chwytaj? si? wszystkiego.
na razie mam -1.25 wiec nie jest zlekasiulka1201 pisze:Ale ja nie mam jeszcze 20 lat tylko 15 heh.Wi?c mam jeszcze jakies 6 , 7 lat.Ale oczywi?cie mam nadzieje , ?e do tego czasu medycyna p??jdzie do przodu.A ty woozie nie myslisz o operacji??Bo chyba masz ju? odpowiedni wiek??
a u mnie jest odwrotnie..rodzice po 40 jakie? wady dopiero maj? +1D. tzn tylko mama ma. moj brat ma -3D (chyba0 a ja no troche wi?cej wi?c to nie tak do ko?ca z tymi genami jest, ?e sie odrazu "odziedzicza".dfs pisze:W mej rodzinie wszyscy nosz? okulary
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }