operacje laserowe robi sie od 21 roku ?ycia. S? one odp?atne i nigdy nie masz 100% pewno?ci, ?e wszystko sie uda. Powik?ania s? r???ne. Po takiej operacji mog? Cie razi? ?wiat?a samochod??w w nocy (to chyba efekt halo jest?). Poza tym cz?sto wada wzroku mimo takiej operacji mo?e sie pogarsza? i np. po 2 latach po niej mo?esz mie? ju? +1...D-REAMS pisze:Czym moge pr??bowac poprawi? wzrok?
mog? mie? jak?? operacj?, mo?e laserow??
po samym wyniku ciezko stwierdzic, co powoduje niedowidzenie lub brak odpowiedniej ostrosci wzroku.D-REAMS pisze:Nie widz? za dobrze ani na daleko ani na blisko (mam okulary 2,5 dioptrii w +)
W okularach dobrze mi si? czyta, ale niestety na odleg?o?? ci??ko mi sie patrzy tzn
u okulisty przeczytam 3-4 linijki na tablicy, ?l? widz? np tablic? rejestracyjn? samochodu z ok 15-20 metr??w.
jezeli wade masz faktycznie jak opisales i okularami nie mozna uzyskac normy, to laserowo tez nic nie zdzialaja za wiele.D-REAMS pisze:Czym moge pr??bowac poprawi? wzrok?
mog? mie? jak?? operacj?, mo?e laserow?? (prosz? mi doradzi? co robi?)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }