ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Jaka firma i krzywizna??
  • JacuS
    Przyjaciel
    Przyjaciel

Jaka firma i krzywizna??

autor: JacuS » 20 października 2007, 16:48

Witam. Chcialbym sie dopytac jakie soczewki powinienem kupi?. Aktualnie mam Acuvue advance:
    BC: 8.7
    DIA 14.0
    lewe oko +1
    a prawe +3.5

I mam czasami pewne problemy, wieczorem tak jakby troszke mi sie rozmywa? obraz, oraz gdy patrze na ?wiat?a, g?ownie wieczorem to mam taka w miare du?? po?wiate, w dzien czesto "wydaje" mi sie ?e bez soczewek lepiej widze, tym bardziej na dalsze odleg?o?ci obraz mi sie rozmywa troszke, glownie na prawym oku.
    U mnie w miescie sa 2 okulistki, ktore aplikuja soczewki, ale jedna lepsza od drugiej -.-.... wiec bym musial jechac do jakiegos innego miasta i znalesc jakiegos okuliste z prawdziwego zdarzenia...
    ale najpierw chcialbym sprobowac takie soczewki jakie wy mi poradzicie, chodzi mi o firme i jakie najlepiej by mi pasowaly pod wzgledem krzywizny i ?rednicy... Bo cos mi sie zdaje ze wy lepiej sie znacie od tych okulistek ode mnie -.-
    Najlepiej jakies miesieczne, albo 2 tygodniowe... prosz? o pomoc...
  • Lens
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Lens » 16 listopada 2007, 23:03

Hej,
    propnuj? nadal J&J, ale najlepszy produkt Acuvue Oasys. Powinno by? lepiej za?asza z komfortem na wiecz??r ;)
    pozdrawiam
    Mediator
  • Awatar użytkownika
    woozie
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: woozie » 17 listopada 2007, 10:43

odwiedz okuliste !! jedz do innego miasta i tyle nie da sie komus zaaplikowac soczewek przez internet, no niestety takie zycie :/. co do tej poswiaty to mysle ze mowisz o efekcie halo ktory czasem wystepuje u osob noszacych soczewki.
    Obrazek

And while women harbour the Austenesque notion that men find kindness, a good heart and a sense of humour important when looking for a spouse, the fact is that what we really want is tits like the Alps, legs like the Silk Road and a face like Kiera Knightley's.

Jeremy Clarkson
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1