eir optix N&D ktore nosze sa zupelnie bezbarwne, i niewidoczne jesli chodzi o zalozon? soczewke na oku. nosilem oasys i one byly na tyle niebieskie i wielkie ze bylo je widac bardzo mocno, wszyscy widzieli ze nosze soczewki i sie pytali, a ja si? raczej nie chwale ze mam wade wiec cos w tym jest, teraz kiedy nosze zir optix N&D nikt nie widzi ze nosze soczewki chyba se ktos nosi je sam, wtedy ?atwiej je zauwaza. nosilem air optix pure vision acuvue advance i oasys i proclear to zabarwienia nie maja proclear i air optix night and day(ktore nie s? zolte, na pewno)
 eir optix N&D ktore nosze sa zupelnie bezbarwne, i niewidoczne jesli chodzi o zalozon? soczewke na oku. nosilem oasys i one byly na tyle niebieskie i wielkie ze bylo je widac bardzo mocno, wszyscy widzieli ze nosze soczewki i sie pytali, a ja si? raczej nie chwale ze mam wade wiec cos w tym jest, teraz kiedy nosze zir optix N&D nikt nie widzi ze nosze soczewki chyba se ktos nosi je sam, wtedy ?atwiej je zauwaza. nosilem air optix pure vision acuvue advance i oasys i proclear to zabarwienia nie maja proclear i air optix night and day(ktore nie s? zolte, na pewno)
Lemur nie dokuczajLEMUR pisze:podejdz jeszcze blizej i zauwazysz znaczniki strony jezeli wystepujaSoleil pisze:Jak kto? patrzy komu? w oczy z do?? bliskiej odleg?o?ci to jest zauwa?alne niebieskie zabarwienie

to zabarwienie czasem rzeczywi?cie przeszkadza soczewkowiczom, twierdz?, ?e maj? nienaturalnie niebieskie oczy, mia?am tak? jedn? Pani?, skar?y?a si? na Visitinty, nawet nakrzycza?a na mnie, ?e da?am jej kolorowe soczewki
 to zabarwienie czasem rzeczywi?cie przeszkadza soczewkowiczom, twierdz?, ?e maj? nienaturalnie niebieskie oczy, mia?am tak? jedn? Pani?, skar?y?a si? na Visitinty, nawet nakrzycza?a na mnie, ?e da?am jej kolorowe soczewki  

Visitint to przede wszystkim nazwa tego lekko niebieskiego zabarwienia w Cibie, ktore uzywane jest rowniez do AirOptixow.. i nie spotkalem sie aby ktokolwiek narzekal ze widzi przez takie soczewki gorzej... czy zeby mu przeszkadzalo. Czasami "glowka" za bardzo pracuje i jak ktos widzi lekko niebieskie to mysli ze widzi bardziej niebieskoaniula pisze:mia?am tak? jedn? Pani?, skar?y?a si? na Visitinty,
 to dosyc czesty przypadek - wystarczy uprzedzic po co to barwienie i ze nie przeszkadza w patrzeniu - przede wszystkim dobra informacja.
 to dosyc czesty przypadek - wystarczy uprzedzic po co to barwienie i ze nie przeszkadza w patrzeniu - przede wszystkim dobra informacja.jak napisal zaakochany, one nie maja zabarwieniaAsik pisze:Np AirOptixy N&D maj? z???te zabarwienie

ja zwr??ci?am uwag? na zabarwienie samej soczewki, ale stwierdzi?am, ?e to ylko bardziej pomaga znale?? soczewk? z pude?ku
 ja zwr??ci?am uwag? na zabarwienie samej soczewki, ale stwierdzi?am, ?e to ylko bardziej pomaga znale?? soczewk? z pude?ku  Par? razy szuka?am jej w ?azience bo nie by?o jej w p?ynie
 Par? razy szuka?am jej w ?azience bo nie by?o jej w p?ynie  natomiast przyklei?a sie do wieczka i nie zauwa?y?am tego wcze?niej. Fajnie by by?o by soczewki by?y neonowe, gdy si? ich na oczach nie ma
 natomiast przyklei?a sie do wieczka i nie zauwa?y?am tego wcze?niej. Fajnie by by?o by soczewki by?y neonowe, gdy si? ich na oczach nie ma  znacznie u?atwia to szukanie ich na mojej granatowej pod?odze w ?azience, co si? czasem zdarza jak upuszcz?
 znacznie u?atwia to szukanie ich na mojej granatowej pod?odze w ?azience, co si? czasem zdarza jak upuszcz?   
  ]
] rzeczywiscie material z ktore sa zrobione ma taki dziwny odcien. no ale blizej im jednak do bezbarwnosci niz do koloru zoltego
 rzeczywiscie material z ktore sa zrobione ma taki dziwny odcien. no ale blizej im jednak do bezbarwnosci niz do koloru zoltego 

cz??? os??b twierdzi, ?e ja po za?o?eniu moich bauschowskich toric??w (b?ekitnawo-zielonkawe
 cz??? os??b twierdzi, ?e ja po za?o?eniu moich bauschowskich toric??w (b?ekitnawo-zielonkawe  ) mam ciemniejszy odcie? t?cz??wki (oczy niebieskie), a ja nic nie zauwa?am
 ) mam ciemniejszy odcie? t?cz??wki (oczy niebieskie), a ja nic nie zauwa?am  nawet gdy za?o?? na jedno oko soczewk?, a na drugie nie
 nawet gdy za?o?? na jedno oko soczewk?, a na drugie nie  Ludzie uwielbiaj? robi? z ig?y wid?y
 Ludzie uwielbiaj? robi? z ig?y wid?y   
  ]
]zaakochany pisze:Asik, chyba ci sie co? pomyli?o, z???te???????eir optix N&D ktore nosze sa zupelnie bezbarwne, i niewidoczne jesli chodzi o zalozon? soczewke na oku.

dziwne bo ja mam to samo, szczeg??lnie w autobusieosoby ktore nosza soczewki to widza szkla nawet u ludzi ktorzy ich nie nosza. ja mam taka schize ze patrze ludziom po oczach caly czas i wtedy oni sie tak jakos dziwnie gapia na mnie

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }