Jakie masz soczewki? Bo mo?e z tych co masz jest tylko jedna krzywizna.Mog?a mi da? soczewk? z z?? krzywizn??
bo czas soczewek hydrozelowych mija, teraz sa soczwki silikonowo-hydrozelowe, ktore maja zdecydowanie lepsze parametry. Jezeli chodzi o Focusy - to dostepne sa tylko kolorowe.mocny pisze:I dlaczego niby wycofali te kt??re nosze Focus Visitint Toric.
Nie ma granic godzinowych, ale warto obserwowac swoje oczy... przeczerwienienia, wysuszenie itp...mocny pisze:Czasami nosze soczewki przez 16 godzin. Mo?na tak
20 min to nie sen, to dzemka, ale wiesz, powie Ci sie ze nie, to zebyc czasem nie dochodzil do wnioskow, skoro 20 min nie zaszkodzi to 30tez nie, a pozniej i 1h a nastepnie to i 4h nie zaszkodza, chodzi o to ze hydrozelowe soczewki nie maja zbyt duzej tlenoprzepuszczalnosci przy zamknietym oku. Dlatego nie powinno sie w nich kimac/spacmocny pisze:Czy mo?e mi si? co? sta? gdy spa?em w soczewkach jakie? 20 minut?
hehe, sprobuj, moze Cie przyjmnie, my mamy wizyty kontrolne dla naszych klientow... darmowe bez wzgledu na to czy ktos przychodzi przez 6mcy czy przez 4lata. Przewaznie kazdy stosuje taka zasade. No chyba ze badania kontrolne ktos prowadzi pelnoplatne.mocny pisze:Ale takie kupione w sklepie internetowym bo tam s? duuu?o ta?sze. Mo?na chodzi? do niej na kontrole skoro mam kupione soczewki gdzie indziej.
Skoro doszedles do tego ze to blad to gratuluje swiezosci umyslu. To ze Tobie wydaje sie ze jest OK, nie znaczy ze cos sie nie dzieje. Przewaznie badania/wizyty kontrolne w miejscu doboru sa bezplatne - a jezeli juz sa platne to raczej nie kosztuja tyle co normalna wizyta - tak przewaznie jest w naszych okolicach, ale widac rynek roznie reaguje.mocny pisze:Nosze soczewki 2 miasi?ce... ale nie by?em na wizycie kontrolnej. Wydaje mi si? ?e wszystko jest ok. Mimo to mam si? uda?? Kaza?a mi przyj?? po miesi?cu ale wola?em zaoszcz?dzi? pieni?dze. Teraz wydaje mi si? ?e to by? b??d.
Pisalem, ze kazdy specjalista indywidualnie podchodzi do badan kontrolnych. U nas np. sa bezplatne - ale prowadzimy je tylko dla naszych klientow i nie robimy badan kontrolnych platnych. Ktos kto jest naszym klientem ma szereg dodatkowych uslug bezplatnych.mocny pisze:czy b?dzie tak chcia?a?
przemyj dobrze pojemniczek plynem ktorego uzywasz do soczewek kontaktowych, odwroc i pozostaw do wyschniecia - pamietaj, ze jak otworzysz nowy plyn to juz z nowym pojemniczkiem, ktory przewaznie jest dolaczany.mocny pisze: Czy mog? nowe soczewki przechowywa? w starym pojemniku? A gdy sko?czy mi si? p?yn. Zmieni? pojemnik na nowy i la? ju? nowy p?yn?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }