jesetm dalekowidem mam zastygmatyzm i zdecydowalem sie na soczewki.
oczywiscie bylem na badaniach i nie ma przeciw wskaza?

chcialbym sie Was zapyta? ktore byscie polecili soczewki

No a nie miales dobranych podczas tej wizyty? Trzeba dopasowac soczewke, aby zobaczec jak rotuje, jak sie zachowuje itp. itd...lapapa pisze:jesetm dalekowidem mam zastygmatyzm i zdecydowalem sie na soczewki.
oczywiscie bylem na badaniach i nie ma przeciw wskaza?
chcialbym sie Was zapyta? ktore byscie polecili soczewki
Jezeli soczewki sa komfortowe i jestes zadowolony, to kupuj te same... jezeli nie to poinformuj osobe ktora dobierala aby zaproponowala Ci inne alternatywne rozwiazanie, np. podczas nastepnej wizytylapapa pisze:lecz chcialem sie waz doradzic gdyz mam mozliwosc w kazdej chwili zmienic na inne lub wiedziec jakie kupic gdy te mi sie skoncza : )
tak sa, np. Ciba Vision Dailies Toriclapapa pisze: czy sa mozliwe soczewki jedno dniowe dla astygmat??w/ : )
My stosujemy praktyke ze kilka dni po doborze, aby sprawdzic jak oko reaguje... pozniej po miesiacu/trzech... nastepnie co 3-6miesiecy, chyba ze cos jest niepokojacego.. ale uwazam ze pierwsza wizyta kontrolna po pol roku to zbyt dlugi okres... trzeba by sprawdzic jak zachowuje sie oko po kilkudniowym noszeniu.lapapa pisze:zebym za pol roku przyszedl /; nie za pozno ? wszedzie tutaj wyczytauje ze pasuje nawet kilka dni po zaaplikowaniu soczewek przyjsc na kontrole
Bo sa... nawet na stronie J&J jest ze sa rekomendowane jako 2tygodniowe, ale o tym juz bylo nie raz na forum... wyszukaj sobie za pomoca wyszukiwarki forumlapapa pisze:wszedzie czytam ze sa one 2tygodniowe
A to juz zalezy, wez pod uwage, ze sa osoby ktore korzystaja z soczewek np. tylko 1-2 dni w tygodniu... dla nich to duzo lepsze rozwiazanie a opakowanie starczy na 30zalozen na jedno oko... czyli moze to trwac i pol roku... wiec co? Wszystko nalezy rozpatrywac indywidualnie i jednostkowo a nie ogolnie.lapapa pisze:e jednodniowe wydawalyby sie lepsze gdyby nie to ze 3x drozsze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }