Mam soczewki 2-tygodniowe. Nosze je juz prawie miesiac, bo tak kazala mi przyjsc okulistka ... bylem u niej i kazala mi przyjsc jutro po nowe soczewki. I teraz moj problem polega na tym ze ta

I teraz moje pytanie. Czy mam racje?? Sa rozne krzywizny itp soczewek, a to jaka jest ?rednica "na ?renice" tez mozna zmieniac??
PS. jutro zobacze jak bedzie z tymi drugimi soczewkami, ale i tak chcialbym zobaczyc co myslicie o tym przypadku.
Apropo mam soczewki +1 i +3,5. Czesto naprawde widze lepiej bez soczewek, ale gdy to powiedzialem okulistce to zrobila wielkie oczy i powiedziala ze to niemozliwe. Nie wiem co moge tutaj zrobic .... mam w "miescie" 2 okulistki ktore zajmuja sie soczewkami.... 1 to juz wcale wredna

PS2. je?li jest to juz na forum to prosze tylko o krotka odpowiedz bo nie mam czasu, ?eby czytac cale posty.
Przeczytalem jeden post odrazu napisze jak cale badanie wygladalo.
u 1 sprawdziala normalnie czy dobrze widze( takie okularki i przeczytaj... ) i dala mi soczewki takie jak mialem okulary, potem poduczyla zakladania i po 10-20 min sprawdzila czy dobrze sie porusza.
u 2 podjechala mi taka maszynka pokolei do oczu i dala mi takie soczewki jak na wydruku z maszynki. po chwili sprawdzila czy dobrze sie porusza i tez wszystko.
Czy powinny byc jeszcze jakies badania