Przyk?adowo: OP +1.0 , OL +3.0 i pytanie czy mo?na zrobi? jedno szkie?ko w indeksie 1.5 a drugie przyk?adowo w 1.6, je?li obie soczewki s? sferyczne? Jedni uwa?aj?, ?e nie ma przeszk??d, je?li nie

Z g??ry dzi?kuj? i pozdrawiam

Ale po co to robi??Przecie? r???nica mi?dzy mocami to tylko dwie dioptrie.To nie jest du?o.Martwisz si? , ?e b?dzie wida? r???nice w grubo?ci??Zapewniam Ci? ,?e nikt tego nie zauwa?y.kasu pisze:Przyk?adowo: OP +1.0 , OL +3.0 i pytanie czy mo?na zrobi? jedno szkie?ko w indeksie 1.5 a drugie przyk?adowo w 1.6
NIE!!! niedopuszczalne jest MIESZANIE indeksow.. bez wzgledu czy roznica jest duza czy nie! i czy sa sferyczne czy asferyczne...i pytanie czy mo?na zrobi? jedno szkie?ko w indeksie 1.5 a drugie przyk?adowo w 1.6,
Ja wiem, tylko Ty mnie nie zrozumialas..kasu pisze:Sfera kt??r? poda?am by?a przyk?adowa, ale konkretnie chodzi?o mi o r???ne indeksy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }