a to podpadlasDzi?ki za podsumowanie. Akurat nie chcia?am podkre?li? co jest zdrowe, a co nie. Ale to, ?e jest wiele r???nych opinii na temat soczewek.
i tak czyn, a napewno oczka Ci dluzej posluzamocny pisze:i p?ukam p?ynem raz na tydzie?
a co stoi na przeszkodzie, taki pojemniczek to przyslowiowe pare groszy... skoro jeden zawsze nosisz, warto miec jeden "na wyjscia" a drugi "domowy" lub korzystac na zmiane...Soleil pisze:Nale?y mie? dwa?
Widzisz, wiele rzeczy powinno si? robi?, aby dba? o soczewki/oczy, a jednak...LEMUR pisze:Po za tym tak (nosi pojemniczek przy sobie) robi chyba mniejsza ilosc noszacych soczewki... z roznych rozmow wynika.
Aby w razie dostania si? zanieczyszczenia lub czego? co uwiera oko, zawsze szybko mo?na by?o wyj?? soczewk?, w?o?y? do p?ynu, oczy?ci? i nie mie? podra?nionych oczu.Debian pisze:Ja mam jeszcze takie pytanie. Pocodziennie nosi? ze sob? pojemniczek?
Kazdy bierze za siebie odpowiedzialnosc i co wiele razy podkreslalem - pozniej pretensje do siebie! nie bede wielokrotnie wnikal w taka dyskusjeSoleil pisze:Widzisz, wiele rzeczy powinno si? robi?, aby dba? o soczewki/oczy, a jednak...
Twoja sprawaSoleil pisze:...i nie b?d? robi?,
Niektorzy nosza, bo np. czuja dyskomfort podczas noszenia a pracuja np. 12h, wtedy mozna sciagnac soczewki, przeplukac mechanicznie i po 5-10minutach masz swiezutkie soczewki - zrob to bez pojemniczka? Ot prosty przykladDebian pisze:Pocodziennie nosi? ze sob? pojemniczek?
Aby w razie dostania si? zanieczyszczenia lub czego? co uwiera oko, zawsze szybko mo?na by?o wyj?? soczewk?, w?o?y? do p?ynu, oczy?ci? i nie mie? podra?nionych oczu.
To tylko jeden przyk?ad...
aha, no rzeczywi?cie moze si? zdarzy?. Ale ja i tak wyjmuje soczewki z oczu co 3 dniNiektorzy nosza, bo np. czuja dyskomfort podczas noszenia a pracuja np. 12h, wtedy mozna sciagnac soczewki, przeplukac mechanicznie i po 5-10minutach masz swiezutkie soczewki - zrob to bez pojemniczka? Ot prosty przyklad
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }