Mam do Ciebie pytanie, czy uwazasz ze soczewka powinna byc wysoko uwodniona czy nie?zaakochany pisze:?eby soczewka mia?a du?o wody i przepuszcza?a du?o tlenu,
A na stronie:zaakochany pisze:ech debian wciaz nie wiezysz...no to patrz:
[spam].[spam]/index.asp?Artic ... lesson.htm
Te? mi sie wydawa?o, ?e osoby z takimi problemami b?d? mia?y lepszy komfort w soczewkach o ni?szym uwodnieniu. Potwierdza to cytat ze strony o soczewkach Focus N&D :LEMUR pisze:jezeli osoba ma problem z filmem lzowym to przy wysokim uwodnieniu szybciej odczuje dyskomfort niz przy nizszym uwodnieniu.
Dok?adnie to samo pisze prawie ka?da firma o swoich soczewkach. Tak jak pisa?em. W te?cie sponsorowanym b?d? tylko same dobre rzeczy o produkcie. I taki klient o?lepiony testem mysli ?e to s? najlepsze soczewki na ?wiecie. zaakochany z tego co widze to tobie wystarczy ?e powiedz? "nasze soczewki s? super, hiper extra! reszta ssie!" i ty odrazu je kupisz;pbiofinity maja bardzo dobry materia? kt??ry utrzymuje r??wnowag? mi?dzy wod? i tlenem
A ja testy sponsorowane traktuj? jako jedne wielkie k?amstwo. Jak chcesz to mog? poda? przyk?ad innych firm (nie zwi?zanych z soczewkami) kt??re te? pisz? jakie? artyku?y i s? tam TYLKO k?amstwa.co do bada? rzeczywi?cie nie zauwa?y?em dopisku ze badania byly sponsorowane przez cooper vision, ale nie przesadzajmy nie mogliby napisa? tylko nieprawdy, podejrzewam ze troch? naci?gneli jako?? biofinit??w, ale nie do stopnia k?amstwa.
ja z bardzo duzym przymrozeniem oka... faktycznie zawsze kazda firma znajdzie jakis punkt ktory wykorzysta przeciwko konkurencji... W kazdym tescie sponsorowanym wygrywa produkt firmy bedacej autorem tekstu. Tak jest od zawsze.Debian pisze:A ja testy sponsorowane traktuj? jako jedne wielkie k?amstwo
Odradzam.M??j brat nosi? i nabawi? si? wrastania naczyniek.To jedyne soczewki kwartalne na rynku.Lepiej nie oszcz?dza? na oczach.Kup miesi?czne.JacuS pisze:A jakie soczewki by?cie poradzili przy jak najmniejszych kosztach ? Mysla?em ?eby kupic kwartalne( solfens 38 inaczej zwane optima FW ), co o nich s?dzicie ?PS. wiem, ?e o tych soczewkach by?o na forum, ale opinii czy ktos uzywa?, czy s? dobre itp. raczej tam duzo nie ma....
U?ywam tych soczewek od roku. Nie narzekam.JacuS pisze:A jakie soczewki by?cie poradzili przy jak najmniejszych kosztach ? Mysla?em ?eby kupic kwartalne( solfens 38 inaczej zwane optima FW ), co o nich s?dzicie ?PS. wiem, ?e o tych soczewkach by?o na forum, ale opinii czy ktos uzywa?, czy s? dobre itp. raczej tam duzo nie ma....
To ja si? dziwie co ty masz za okuliste kt??ry jeszcze rok temu dobra? takie soczewki. Moim zdaniem r??wnie? nie nale?y oszcz?dza? na oczach.Soleil pisze:U?ywam tych soczewek od roku. Nie narzekam.JacuS pisze:A jakie soczewki by?cie poradzili przy jak najmniejszych kosztach ? Mysla?em ?eby kupic kwartalne( solfens 38 inaczej zwane optima FW ), co o nich s?dzicie ?PS. wiem, ?e o tych soczewkach by?o na forum, ale opinii czy ktos uzywa?, czy s? dobre itp. raczej tam duzo nie ma....
Zapewne okulista sko?czy? adekwatne do swojego zawodu studia i ma wi?ksz? wiedz? na temat soczewek ni? przeci?tny cz?owiek.Debian pisze: To ja si? dziwie co ty masz za okuliste kt??ry jeszcze rok temu dobra? takie soczewki.
roznia sie, Advanced ma Hydraclear, srodek nawilzajacy, poza tym jest nieco nowsza soczewkaxelosdzu pisze: 1. Acuvue 2 vs Advance – cen? maj? identyczn?, ale Advance jest z hydro?elem (wi?cej chyba niczym si? nie r???ni?), wi?c lepiej kupi? Advance tak ?
Jak wszedzie, cos co jest lepsze, nowsze jest drozsze. Czy sie oplaca - temat ktory niejako nie podlega dyskusji, kazdy wedle siebie.xelosdzu pisze: 2. Oasys – Wiem, ?e to najnowsze soczewki, ale s? dro?sze. Wi?c czy op?aca si? dop?aci? ?
moze...xelosdzu pisze: 3. Odno?nie Air Optix – s? to soczewki miesi?czne, ale wiele os??b pisze ?e nie ma wi?kszego dyskomfortu ni? 2 tyg. i maj? du?? przepuszczalno?? tlenu prawie tak? jak Oasys, a cenowo wychodz? taniej ! Wi?c mo?e lepiej te ?
Ponownie jak wypowiedz wczesniej, cos co jest do ciaglego noszenia jest bardziej zaawansowane a tym samym koszty produkcji i koszt zakupu jest wiekszy, ale tez i inny komfort noszenia.xelosdzu pisze: 4. No i czy lepiej kupi? soczewki do ci?g?ego noszenia czy mo?e tylko dniowe ? S?ysza?em ?e najlepiej N&D i nosi? tylko w dzie?, ale to podwy?sza koszty !
Tu wchodzi w rachub? Pure Visio lub Air Optix N&D. ( te s? chyba lepsze – wi?cej tlenu)
o co Ci dokladnie chodzi z naszym regulaminem? Cos wyjasnic niejasnego?xelosdzu pisze:bo mo?e to co? z regulaminem ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }