Mam pytanie odno?nie soczewek. Nosze od kilku dni soczewki, wcze?niej nosi?em okulary. I teraz m??j problem polega na tym ?e rozmazuje mi si? obraz z dalszej odleg?o?ci. A dok?adneij to np. z jakich 10-20m rozmazuje mi sie twarz cz?owieka, ?e ci??ko mi go pozna? i nie moge dobrze wyostrzy? na nim wzroku. Z odleg?o?ci 1-2m wszystko dobrze widze. Wczesniej w okularach( i bez nich) tak nie mialem. Narazie mam soczewki 2 -tygodniowe. I teraz mam pytanie w czym jest problem, czy ?le dobrane soczewki( mam takie jak okulary, na jedne oko mam +0,5 a na drugie +2,5 ), czy poprostu nie bede m??gl nosic soczwek z jakiegos innego powodu. Chce je nosi? ze wzgl?du na wygode, a jesli tak bedzie mi sie rozmazywa?o to chyba to nie ma sensu, a pozatym jeszcze 3 miesieczne chce kupic.
Nastepne pytanie to o specjaliste. Mam taka wredn? bab?, musia?em p?aci? 70 z? za wizyte prywatn? bo podobno wizyty o soczewki nie s? refundowane. To prawda?? ;>
Pozatym musialem zaplacic 50 z? za 2 soczewki(dwutygodniowe ), a w internecie znalaz?em, ?e tej firmy co da?a mi soczewki to dostaje si? na pocz?tek 10 soczewek jednodniowych za darmo.
Co by?cie mi poradzili

Bardzo prosz? o szybk? odpowiedz.
PS. za dwa tygodnie mam sie zg?osi? na wizyte kontroln? i nie wiem czy nie bede musial placic nastepnych 70 z? ...