szczerze mowiac nosi?em i pure vision i air optix N&D. powiem tyle ze kiedy nosilem pure vision normalnie codziennie ze sciaganiem to bylo koszmarnie ciagle je czulem na oczach, potem zaryzykowa?em i od nowego opakowania za?o?y?em i przez tydzie? nie ?ciaga?em. noi przez tydzien by?o ok ale jak sciagnalem je przemyc i za?o?ylem to byly nie do noszenia. air optix night and day nosi?em przez 5miesiecy bez zdejmowania i co 2 miechy bylem u okulistki, noi mowila ze z moimi oczami wszystko jest OK, nawet lepiej ni? ok. co do dk/t w porownaniu tych 2 soczewek nie masz racji Debian, bo ciba vision ma lepsze soczewki co do materia?u i przepuszczania tlenu, AirOptixN&D maja 175, a pure vision 110(nieca?e), wiec roznica jest, ale i tak to byly pierwsze soczewki do ciaglego noszenia do dzis zalecane do takiego wlasnie noszenia. wiec radze sprobowac soczewki air optix do spania bo sa zdrowsze i bezpieczniejsze i jak dla mnie wlasnie wygodniejsze, szczegolnie w klimatyzacji oczy mnie tak nie bola?y. ale pure vision tez sa zdrowe tyle ze niekoniecznie 30dni noszenia bez sciagania, jesli ci odpowiadaja nos je bez zdejmowania od pon do piatku a na weekendy nos ze zdejmowaniem czy jakos sobie wykombinuj te przerwy, a air optix n&d mozesz spokojnie tez bez zdejmowania przez miesiac ja nosilem 28dni

i okulistka nie wiem czy mowila prawde ale mowila ze moje oczy wygladaja bardzo zdrowo. twoj wybor ja osobiscie polecam air optix night and day!! jak narazie, potem oczywiscie biofinity

jesli pojawia sie w Polsce kiedykolwiek tego do?yje!!
"Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.