P
P Lepiej sciagnac IMO
 Lepiej sciagnac IMO 

1. ja nie powiedzialem ze nie moznalukasss pisze:bez przypalu mozesz myc glowe tak mi sie wydaje skoro oczy mozna myc jak sie ma nalozone soczewki to glowe tym bardziej, a i co do tego zdejmowania, w instrukcji od plynu jest napisane ze jak sie zdejmie soczewki i wlozy do plynu to minimum 4 godziny musza minac zanim sie je ponownie wyjmie i nalozy
 jak sobie oczu woda nie zalejesz to mozesz nawet w nich nurkowac
 jak sobie oczu woda nie zalejesz to mozesz nawet w nich nurkowac 

Nawet, jak troch? szamponu dostanie mi si? do oczu to wtedy ?ci?gam soczewki, p?ucz? w p?ynie i problem z g?owy.
 Nawet, jak troch? szamponu dostanie mi si? do oczu to wtedy ?ci?gam soczewki, p?ucz? w p?ynie i problem z g?owy.  

we? mo?e nie bierz tak dos?ownie wszystkiego co przeczytasz...
 we? mo?e nie bierz tak dos?ownie wszystkiego co przeczytasz... 

Mas szcz??cie, ot co. Prosz?, nie g?o? takich pogl?d??w, bo jeszcze kto?, kto niewiele wie nt soczewek i u?ywania ich we?mie z Ciebie przyk?ad, wda mu si? infekcja, itp. i b?dzie mia? tylko problem.dimka pisze:Ja myj? g?ow?, bior? przysznic, chodz? na basen i nad morze w soczewkach. Nigdy jeszcze nie mia?am problemu, ?eby mi si? co? zacz??o dzia? z oczami.

Nie, nie o to chodzi, ale generalna zasada jest taka, a nie inna. Lepiej dmucha? na zimne, szczeg??lnie w sprach oczu - te ma si? jedne...Soleil pisze:Hitman, bez przesady.. nied?ugo b?dziemy si? ba? wyj?? z izolatki, bo przecie? s? w powietrzu bakterie
ja sie tam solidaryzuje z hitmanem bo moj rocznik to razNie, nie o to chodzi, ale generalna zasada jest taka, a nie inna. Lepiej dmucha? na zimne, szczeg??lnie w sprach oczu - te ma si? jedne...
A deszcz to zupe?nie inna sprawa, generalnie nieprzewidywalna...
 dwa to facet trzy wlasnie zczailem ze ma taki sam aparat jak ja
 dwa to facet trzy wlasnie zczailem ze ma taki sam aparat jak ja  cztery podoba mi sie jego strona www
 cztery podoba mi sie jego strona www  i po piate ma takie samo zdanie jak ja
 i po piate ma takie samo zdanie jak ja 

Sama zawsze mam okularki na basenie, gdy? mam bardzo wra?liwe oczy i jakikolwiek kontakt oczu z chlorem/ozonem ko?czy si? wysuszeniem oczu (nast?pnego dnia przechodzi), mam dobrze dopasowane i o przeciekaniu nie ma mowy
 Sama zawsze mam okularki na basenie, gdy? mam bardzo wra?liwe oczy i jakikolwiek kontakt oczu z chlorem/ozonem ko?czy si? wysuszeniem oczu (nast?pnego dnia przechodzi), mam dobrze dopasowane i o przeciekaniu nie ma mowy  ale fakt woda w basenie potrafi odstraszy?
 ale fakt woda w basenie potrafi odstraszy?  g?owe myj? czasem w soczewkach czasem bez, na razie nie zdarzy?o si? by dosta? mi si? p?yn do oczu (oczywi?cie jestem pochylona nad wann? i tylko mocz? g?ow?), zreszt? jest to niemo?liwe, gdy? oczy przezornie zawsze mam zamkni?te albo p???przymkni?te, odno?nie samego mycia si? to nigdy nie zdarzy?o mi si? donosi? soczewek do tej godziny
 g?owe myj? czasem w soczewkach czasem bez, na razie nie zdarzy?o si? by dosta? mi si? p?yn do oczu (oczywi?cie jestem pochylona nad wann? i tylko mocz? g?ow?), zreszt? jest to niemo?liwe, gdy? oczy przezornie zawsze mam zamkni?te albo p???przymkni?te, odno?nie samego mycia si? to nigdy nie zdarzy?o mi si? donosi? soczewek do tej godziny 
 ]
]
Chodzi o to, ?e w wodzie wyst?puje pierwotniak acanthamoeba, potrafi przyklei? si? do soczewki, a je?li p???niej dostanie si? do oczu to b?dzie bardzo ci??kie do wyleczenia i jest du?e ryzyko ca?kowitej utraty wzroku. Oczywi?cie je?li wpadnie pare kropel to nie trzeba odrazu panikowa?. Tak wiec radze dla bezpiecze?stwa zdejmowa? soczewki.anetapp pisze:By?am wczoraj nad morzem, wesz?am do wody w soczewkach, nie zanurza?am si? i stara?am si? uwa?a? ?eby woda nie wlecia?a mi do oczu, albo zamyka?am oczy, jednak pare razy (jak to w morzu) woda mnie ochlapa?a- my?licie, ze co? mog?o si? przez to sta?? Dzi? jednak p??jd? bez soczewek do wody, za du?o martwienia si? czy woda wleci mi do oczu czy nie:)

ogolnie jezeli ktos korzysta z soczewek o dluzszym terminie noszenia niz jednodniowki, to mimo wszystko POLECAM posiadanie takich u siebie, idzie lato: basen, trening czy inne gdzie mozna narazic soczewke... wtedy lepiej zalozyc jednodniowki...Malla pisze:Lub zak?ada? jednodni??wki

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }