1. ja nie powiedzialem ze nie moznalukasss pisze:bez przypalu mozesz myc glowe tak mi sie wydaje skoro oczy mozna myc jak sie ma nalozone soczewki to glowe tym bardziej, a i co do tego zdejmowania, w instrukcji od plynu jest napisane ze jak sie zdejmie soczewki i wlozy do plynu to minimum 4 godziny musza minac zanim sie je ponownie wyjmie i nalozy
Mas szcz??cie, ot co. Prosz?, nie g?o? takich pogl?d??w, bo jeszcze kto?, kto niewiele wie nt soczewek i u?ywania ich we?mie z Ciebie przyk?ad, wda mu si? infekcja, itp. i b?dzie mia? tylko problem.dimka pisze:Ja myj? g?ow?, bior? przysznic, chodz? na basen i nad morze w soczewkach. Nigdy jeszcze nie mia?am problemu, ?eby mi si? co? zacz??o dzia? z oczami.
Nie, nie o to chodzi, ale generalna zasada jest taka, a nie inna. Lepiej dmucha? na zimne, szczeg??lnie w sprach oczu - te ma si? jedne...Soleil pisze:Hitman, bez przesady.. nied?ugo b?dziemy si? ba? wyj?? z izolatki, bo przecie? s? w powietrzu bakterie
ja sie tam solidaryzuje z hitmanem bo moj rocznik to razNie, nie o to chodzi, ale generalna zasada jest taka, a nie inna. Lepiej dmucha? na zimne, szczeg??lnie w sprach oczu - te ma si? jedne...
A deszcz to zupe?nie inna sprawa, generalnie nieprzewidywalna...
Chodzi o to, ?e w wodzie wyst?puje pierwotniak acanthamoeba, potrafi przyklei? si? do soczewki, a je?li p???niej dostanie si? do oczu to b?dzie bardzo ci??kie do wyleczenia i jest du?e ryzyko ca?kowitej utraty wzroku. Oczywi?cie je?li wpadnie pare kropel to nie trzeba odrazu panikowa?. Tak wiec radze dla bezpiecze?stwa zdejmowa? soczewki.anetapp pisze:By?am wczoraj nad morzem, wesz?am do wody w soczewkach, nie zanurza?am si? i stara?am si? uwa?a? ?eby woda nie wlecia?a mi do oczu, albo zamyka?am oczy, jednak pare razy (jak to w morzu) woda mnie ochlapa?a- my?licie, ze co? mog?o si? przez to sta?? Dzi? jednak p??jd? bez soczewek do wody, za du?o martwienia si? czy woda wleci mi do oczu czy nie:)
ogolnie jezeli ktos korzysta z soczewek o dluzszym terminie noszenia niz jednodniowki, to mimo wszystko POLECAM posiadanie takich u siebie, idzie lato: basen, trening czy inne gdzie mozna narazic soczewke... wtedy lepiej zalozyc jednodniowki...Malla pisze:Lub zak?ada? jednodni??wki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }