Macie tu zdj?cie (to nie moje oko, ale objawy s? podobne):
[spam].[spam]/183/b7d244f928e57a55.jpg
2. Mowilismy ze noszac rozsadnie soczewki na zmiane z okularami mozna zmnieszyc lub wyeliminowac powstawanie "wrastajacych naczyniek" ale czy istnieje jeszcze jakis inny sposob by sie ich pozbyc ? Krople czy inny specyfik ?manti pisze:A mianowice odk?d nosz? soczewki na moich oczach pojawi?o si? wiele czerwonych ?y?ek (chyba to naczynka krwiono?ne
3.Czy na poczatku uzytkowania soczewek kazdemu musza wyskoczyc chocby male naczynka bo oko doznalo swego rodzaju zmiany ? (mam na msli osobe ktora uzywa soczewek srednio tzn powiedzym 8h dziennie 7 dni w tyg)lukasss pisze:takze takie cos zauwazylem podczas noszenia soczewek na poczatku, bo jestem poczatkujacy jezeli cohdzi o soczewki, otoz mi okulistka przypisala krople do oczu jakas recepta nie pamietam nazwy tego plynu i kazala to wpuszczac do oka nawet jak mam nalozone soczewki do 3 razy dziennie i powinno zaczerwienienie albo takie czerwone naczynka krwionosne zniknac, poki co na razie jest tak sobie moze jak bede czesciej zapuszczal i jak oczy sie przyzwyczaja to zniknie z czasem
czyli to nie ma nic w wspolnego z tymi prawdziwymi wrasaniemy o ktorym my tu mowilmy bo nie da sie tego zobaczyc golym okiem tak? czy dalej to zle rozumiemTo co na zdjeciu to sa naczynka krwionosne oczywiscie. Po prostu przekrwione oczko. Wrastanie oznacza - zaglebianie sie naczynek (wrastanie) w teczowke. Widac to pod lampa wlasnie. A nie chodzi o przekrwienie, ktore moze nastepowac z roznych przyczyn, ktore nie sposob zdjagnozowac na odleglosc i bez przeprowadzenia doglebnego wywiadu (rozmowy)
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }