Nie wymagaj cudow po dlugim noszeniu (wiecej niz ok 10-12 h) kazdy tego doswiadcza i trzeba sie ratowac kroplami.modern pisze:osze soczewki kontaktowe Acuevue Advance od p??? roku ale musze przyznac ze jestem z nich srednio zadowolony. Po poludniu mam bardzo suche oko i soczewki sa niewygodne
nie jestem optykiem ani okulista a nawet jak bym byl to bym ci przez neta nic nie powiedzial bo to czy dana soczewka bedzie dla ciebie dobra musi ustalic okulista ogladaja jak soczewka zachowuje sie na oku. Jedyne co ci moge powiedziec ze fakt ze nosisz 8.7 nie musi(ale moze) od razu oznaczac ze nie bedziesz mogl nosic Oasys 8.4. Krzywizna to nie wszystko.modern pisze:1. chcialem kupic Acuevue Oasys ale te maj? krzywizne tylko 8,3 albo 8,4 nie pamietam dokladnie! A ja mam 8,7
No fakt ludzie tak mowia i chyba rzeczywiscie tak jest pewnie to kwestia materialu z ktorego sa zrobione. Nic ci nie poradze bo nie miale okazji nosic tych soczewek poza tym kazde oko jest inne wiec takie radzenie tez nie ma sensu. Chcesz sie przekonac jaka jest prawda smigaj do okulisty on ci dobierze i wtedy bedziesz sam wiedzial jak to wyglada.modern pisze:2. a jesli chodzi o air optixy to ludzie mowi? ze s?abiej sie widzi w nich niz np w Adance'ach. Co mi radzisz??
IMO Solo Care Aqua albo Complete Moisture Plus. Bausch mnie zrazil swoja "p?ynowa"modern pisze:P.S. jaki p?yn do soczewek twoim zdaniem jest najlepszy. Ja u?ywam Renu Multiplus No Rub
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }