Bo je?eli kto? nie ma znacznych brak??w witamin, nie zauwa?y.aik pisze:bra?am sporo r???nych witaminek, m.in. wy?ej wspomniany klarin, ale nigdy ?adnej poprawy nie zauwa?y?am...
Luteina –aniula pisze:luteina jest hormonem, stosowanie jej d?ugotrwale mo?e mie? niekorzystyny wp?yw na kobiece sprawy, us?ysza?am to od okulistki
Dlaczego? Badania, do kt??rych si? dokopa?am, jednoznacznie wskazuj?, ?e wymienione przeze mnie substancje dzia?aj? dobrze na wzrok, zw?aszcza je?li bierze si? pod uwag? plamk?nati pisze:Nie uwa?acie, ze koncerny farmaceutyczne troch? naci?gaj? nam kiesze?? Dostajemy co? co nie zaszkodzi, a je?li pomaga to zazwyczaj efekt placebo.
"Beta-karoten by? do?? d?ugo uwa?any za ?rodek zapobiegaj?cy powstawaniu raka p?uc i w?troby. Niedawno przeprowadzone badania wykaza?y jednak, ?e u wi?kszo?ci os??b nie ma ?adnej korelacji mi?dzy spo?ywaniem karotenu i zachorowalno?ci? na raka, z wyj?tkiem os??b pij?cych du?o alkoholu i pal?cych, u kt??rych spo?ywanie β-karotenu minimalnie zwi?ksza, a nie zmniejsza ryzyko choroby nowotworowej"Malla pisze:nati pisze:przy czym lepiej jest za?ywa? beta-karoten, bo wtedy trafia tyle wit.A, ile jest potrzebne i nie zostanie przedawkowana.
Dawniej powiedzia?bym, ?e s? ?wietne, a teraz powiem, ze tylko dobre. Cena podskoczy?a do?? wysoko i my?l?, ?e spokojnie mo?na znale?? co? w ni?szej cenie.Michci0 pisze:A co, drodzy forumowicze, powiecie o kroplach Visine?
Tylko nie rozczaruj si?, kiedy te ?y?ki nie znikn?, a tak b?dzie na 99%. Sam pr??bowa?em r???nych kropli, ale je?li nosisz soczewki kontaktowe musisz si? po prostu pogodzi? z wrastaj?cymi naczy?kami. Tego typu krople s? wstanie zmniejszy? "czerwone ?y?ki", je?li powsta?y one w wyniku podra?nienia. Nie m??wi?, ?e zakup takich kropli to strata kasy, bo je?eli pracujesz z komputerem, czytasz do?? du?o itp. to takie, np, Visine b?d? dzia?a? naprawd? koj?co.Michci0 pisze:Mam zamiar jutro wybra? si? po apteki w?a?nie po te kropelki, poniewa? robi? mi si? okropne ?y?ki po soczewkach. Szczeg??lnie denerwuje mnei taka jedna, co jest do?? widoczna a wcale nie chce znika? jak pozosta?e...
No tak Lemur, ale tych wystaj?cych, kt??re s?, bo tak? mamy ga?k? oczn?, te? chyba nie da si? "wybieli?" za pomoc? kropli. Mam racj? czy co? ?le zrozumia?em.woozie, tylko nie mieszajmy wystaj?cych (widocznych) z wrastaj?cymi
W moim przypadku starazolin to by?a strata kasy.Malla pisze:Nie jestem Lemurem, ale my?l?, ?e nie da si? ich "wybieli?". No, mo?e Starazolinem, ale jego d?ugotrwa?e u?ywanie ?le si? ko?czy.
Jasne, jak b?dziesz nosi? soczewki 10h, to ?y?ki b?d? si? pojawia?, a przy 8h cudownie znikn? - takich mamy niekt??rych okulist??wMichci0 pisze:Tak jak pisa?em, mam kilka takich ?y?ek, kt??re wcale nie chc? znikn??, jak by?em na kontroli jakie? 2 miesi?ce temu to pani doktor nie bardzo si? tym przej??a, powiedzia?a ?eby tylko ograniczy? soczewki do 8h a ?y?ki znikn?.
Jakie to mo?e mie? negatywne skutki? Wrastanie to wiadomo - w skrajnych przypadkach mog? si? pojawi? paprochy w polu naszego widzenia.LEMUR pisze:U wielu osob widac naczynka krwionosne na twardowce i jest to w miare normalne. Ich nasilenie pojawia sie faktycznie u osob noszacych soczewki kontaktowe zwiazane z "utrudnieniem" dostepu tlenu do rogowki i dlatego musi byc wiekszy przeplyw krwi aby dostarczyc wiecej tlenu.
Super tekst Malla!LEMUR pisze:Malla swego czasu popelnila artykul do naszego bloga
[spam].4-[spam]/blog/index.php/dieta-a-wzrok/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }