Istnieje chyba tyle sposobow ile uzytkownikow soczewekbartus pisze:1. Sposoby zdejmowania soczewki...
Zniecheca nie tylko ciebie chyba kazdy z nas mial taki problem przegladnij dokladnie forum a zobaczysz ile jest podobnych tematow i narzekanbartus pisze:I odpowiedzenie na pytanie czy wam te? tak ci??ko szlo na pocz?tku? Bo mnie to troche zniech?ca szczerze...je?eli to ma tak codziennie wygladac
czesciowo to prawda jednak nie wszystkie soczewki Bausha tak maja najgorzej jest chyba z Optimamiboroczek pisze:Nie polecam Ci tylko soczewek firmy B&L, sklejaj? si? i trzeba je wrecz rozrywac paznokciem co grozi oczywiscie uszkodzeniem soczewki. W dodatku zamiast wywin?c sie na palcu one do niego przylegaj?. Okropne!
Nie zgodz? si?, poniewa? moje soczewki B&L nie maj? takich objaw??w jakie poda?e?, wi?c Twoje stwierdzenie ogranicza si? tylko do jednej konkretnej pary soczewek, a kt??rych to ju? nie wiadomo, bo nie poda?e? ich nazwyboroczek pisze:Nie polecam Ci tylko soczewek firmy B&L, sklejaj? si? i trzeba je wrecz rozrywac paznokciem co grozi oczywiscie uszkodzeniem soczewki.
A stanowcze rozmasowanie palcem, soczewki umoczonej w p?ynie, nie pomaga?woozie pisze:Taka sytuacja zdarzyla mi sie wielokrotnie uzycie plynu bynajmniej tutaj nie pomaga trzeba po prostu delikatnie ale stanowczo pociagnac
Jak wspomnia? woozie, jest ich ca?a masa i nie da si? znale?? jednej z?otej metody, kt??ra by?aby dla ka?dego. Ja si? od razu przekona?am do szczypania soczewki i zawsze mi schodzibartus pisze:1. Sposoby zdejmowania soczewki...
Oj lepiej by? nie wiedzia? jak to by?o ze mn?bartus pisze:2. I odpowiedzenie na pytanie czy wam te? tak ci??ko szlo na pocz?tku? Bo mnie to troche zniech?ca szczerze...je?eli to ma tak codziennie wygladac
no wlasnie niewolbashi pisze:stanowcze rozmasowanie palcem, soczewki umoczonej w p?ynie, nie pomaga?
osobiscie nie slyszlalem ani nie stosowalem podobnej metodybartus pisze:Slyszalem ?e przed zdejmowaniem na pocz?tku dobrze jest wzi?? ten plyn w ktorym lez? soczewki i oczy tym zakropi?(po?lizg si? zwi?ksza i jest latwiej ?ci?gn??).
Czy ?atwiej ?ci?gn?? nie wiem - nie pr??bowa?am. Jednak na ulotkach od p?ynu pisze, ?e mo?na zakropi? nimi oczy, aby np. za?agodzi? podra?nienia. Zawsze mo?esz spr??bowa?...bartus pisze:Slyszalem ?e przed zdejmowaniem na pocz?tku dobrze jest wzi?? ten plyn w ktorym lez? soczewki i oczy tym zakropi?(po?lizg si? zwi?ksza i jest latwiej ?ci?gn??).
Prawda?
Dok?adniej to mam SofLens 66 Toric i jak ju? wspomnia?am problem??w brak. Oczywi?cie zgodz? si?, ?e problemy mog? si? zdarzy?, ale nie uog??lniajmy i nie m??wmy, ?e wszystkie B&L s? be bo jeden rodzaj si? sklejawoozie pisze:no wlasnie niewolbashi pisze:stanowcze rozmasowanie palcem, soczewki umoczonej w p?ynie, nie pomaga?ale wolbashi jakie masz soflens 66
ja je mialem np poprzednio i z nimi tez nie bylo takich problemow
Niesetety chyba nie da sie soczewek sciagnac inaczej niz je szczypiac...bartus pisze: Widzialem ten filmik ktory radzi by "szczypa?" soczewke ale jako? nie moge si? do tego przekona?.
Zawsze mozesz sprobowac, ale wedlug mnie to przyniesie odwrotny efektbartus pisze: Slyszalem ?e przed zdejmowaniem na pocz?tku dobrze jest wzi?? ten plyn w ktorym lez? soczewki i oczy tym zakropi?(po?lizg si? zwi?ksza i jest latwiej ?ci?gn??).
Prawda?
hmm dziwne, zawsze patrz? si? na wprost i palcami lekko rozszerzonymi poza t?cz??wk? pr??buj? wychwyci? moment dotkni?cia soczewki, i delikatnie roluj? j? z obu stron i zdecydowanie ?api? w uchwyt szczypcowy. Zazwyczaj maksymalnie 3 razy do tego podchodz? je?eli za pierwszym razem nie wysz?o. Zreszt? mo?na wyczu? okiem, ?e soczewka nie jest przyklejona tylko zrolowana bo lekko uwierabartus pisze:Tylko ci??ko mi tak robi? bo ja soczewki na oku nie czuje i jej nie widze(mam si? przecie? patrze? w g??re).
Ja nigdy nie zwracalem uwagi po prostu szczypie i juz soczewka jest na moim palcubartus pisze:...czy wtedy soczewka jako? powinna si? zrolowa?? czy co? takiego?
bartus pisze:1. Normalnie podczas chodzenia widz? ostro(szczegolnie w dali) .Natomiast gdy nagle spojze na co? co jest blisko to przez chwileczk? nie widz? tego ostro.
Hmm nosze soczewki dopiero 2 miesi?ce, ale mog? Ci powiedziec, ?e tak? mgie?k? r??wniez mia?am z pocz?tku, dopiero po okresie 2 tygodni, gdy oko zd??y?o si? przyzwyczai? w pewnym stopniu do soczewki to mgie?ka znikn??a prawie zupe?nie i jak na razie widzenie z bliska jest w porz?dku. A odno?nie tej sytuacji wieczorem to nie wiem, ale to chyba ta sama sprawa co z pierwszym tylko, ?e mo?e soczewka lekko podsycha czy co? Nie wiem, ale my?l?, ?e to kwestia przyzwyczajenia oka do soczewekbartus pisze:2. Wracalem jak ju? bylo ciemno do domy i stwierdzam ?e jak jest ciemno to du?o gorzej widz?...tyczy si? to glownie napisow:]. Mam nadzieje ?e to nie jest lagodniejsza wersja kurzej ?lepoty:P
syfy p?ywac niestety b?d? chyba, ?e naprawd? zrobisz super sterylne warunki to mo?e b?dzie inaczej, ale nie da si? tego ca?kowicie wykluczy?, ja ju? si? z faktem pogodzi?am ponadto przed za?o?eniem soczewk? wyjmuj? z p?ynu za brzeg i zanurzam z powrotem i jest mo?liwo??, ?e cz??? paproszk??w zostanie w p?ynie, a reszta niestety na okobartus pisze:Denerwuje mnie tylko to ?e jak przemyje opakowanka na soczewki i chwile potem kontakty zdejme i je tam umieszcze to juz mi plywaj? jakies syfy w pojemniczu:[...irytuj?ce.
Zreszt? nie jest to jakis problem bo przed zalozeniem plukam soczewki i tak
dobrane przez specjaliste? Jezeli tak udaj sie do niego z tymi problemami, aby sprawdzil rotacje i ulozenie soczewkiMaciek_89 pisze:a kiedy wreszcie mi si? uda?o to soczewki mnie ku?y i co gorsze ?le widzia?em (tak jakbym nie mia? okular??w) wi?c je zdj??em. Wie kto? mo?e czym to by?o spowodowane ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }