olkaj pisze:HEJ!jestem swizo upieczonym uzytkownikiem soczewek...mam kilka problemow w zwiazku z ich noszeniem.pierwszy to taki ze podczas noszenia ich przez kilka godzin widze jakby prze mgle...i dodatkowo jak patrze na monitor komputera tez nie widze najlepiej...
Ma?o tego bylam w kilku salonach optycznych,pytalam o soczewki 3-miesieczne,jedna pani powiedaziala mi ze opakowanie kosztuje 120zl,a druga ze para kosztuje 64 zl...o co w tym chodzi??!
i kolejne pytanie ktore soczewki bardziej sie oplacaja?miesieczne czy 3 miesieczne?
pozdrawiam wszystkiech:)
niech odpowie na to pytanie strona producenta [spam].[spam]/acuvue2.htmasiaczek1987 pisze:Acuve Advance 2 nie s? czasem soczewkami na 2 tygodnie??
no wlasnie bo przeciez soczewki nie "zuzywaja" sie od lezenia w pojemniczku a ilosc osadow jest znacznie mniejsza podczas krotszego noszenia prosta sprawaLEMUR pisze:Jezeli ktos nie nosi soczewek 8-12h dziennie, tylko po 2-4 to nie ma przeciwskazan aby soczewki Acuvue Advance with Hydraclear czy Oasys nosic do miesiaca. Ale to trzeba ustalic ze specjalista.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }