Niedawno kupiłem okulary przeciwsłoneczne firmy Gentalman model: gs 207 col2 (na dole postu zamieściłem link do okularów). Są to pierwsze, lepsze okulary jakie dotychczas kupiłem i mam mieszane uczucia co do tego produktu. Zauważyłem pewną wadę bądź też cechę tych okularów. Mianowicie kiedy stoję twarzą zwrócony w stronę słońca widzę odbicie swoich oczu w okularach. Kiedy patrzę bezpośrednio na słońce takiego efektu niema. Jednak kiedy patrzę przed siebie a słońce jest jeszcze wysoko na niebie widzę odbicie części swojej twarzy albo oczu ( w zależności od tego pod jakim kątem mam skierowaną twarz w stosunku do słońca).
Nie wiem czy to jest normalne w tego typu okularach bo jak wspomniałem nie jestem specjalistą. Jednak jest to dla mnie duży dyskomfort kiedy prowadzę samochód i zamiast drogi widzę odbicie swoich oczu ....... Szczególnie, że te okulary kosztowały 200zł.
Ponieważ chciałbym zwrócić te okulary, a nie wiem czy Panie ze sklepu będą tak łaskawe i bez problemu dokonają zwrotu, chciałbym się was zapytać czy to zjawisko jest cechą tego typu okularów czy jest to może jakaś wada

Jeżeli jest to wada to będę miał argument, żeby zwrócić okulary....
[spam].[spam]/2011/index. ... e=&id=3226
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Dominik