Proponuje wizyte u specjalisty.kilka lat
Witam, co oznacza, ze "ciagna" oczy? Rozumiem, ze rok nosi Pani okulary o powyzszych mocach czy to sa nowo przypisane? Czy ktos sprawdzal stan akomodacji? Ile godzin dziennie spedza Pani przed monitorem?Witam sedecznie ! Jestem osobą nową na forum, mam od jakiegoś czasu problem z doborem szkieł cylindnrycznych. W komputerze widzę w nich wyraźnie itd, natomiast jak dłużej w nich na codzień pochodzę to czuję iż męczą mi się oczy. Dodam że przebadana zostałam już kilkakrotnie przez naprawdę dobrych okulistów i tak :
Jesli spedza Pani duzo czasu przed monitorem to dobrze by byloczy ja nie powinnam mieć innych okularów do kompa a innyh do chodzenia
jesli to sa pierwsze sfero-cylindry to tak. Moze miec pani problem z przyzwyczajeniem sie do takiego cylindra. Lepiej rozlozyc to na 2 razy.już dość mam tych cyl...czy do tych szkieł trzeba się przyzywyczaic
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }