ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
ułamany zausznik
  • Pajal
    Forumowicz
    Forumowicz

ułamany zausznik

autor: Pajal » 15 lipca 2011, 17:32

Witam ułamał mi się dziś zausznik z tej strony co jest przymocowany do szkła. Można to w jakiś sposób naprawić? jakiś specjalny klej czy coś. Wiem że najlepiej by było iść i wymienić okulary na nowe, ale nie stać mnie wydać ponad 500zł na nowe okulary. To ten cholerny rodzaj okularów że jak się ułamie takie coś to trza kupić se nowe okulary..... Znacie jakieś patenty??
    Ostatnio zmieniony 15 lipca 2011, 17:32 przez Pajal, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 15 lipca 2011, 17:35

jak metalowa czesto pomaga lutowanie. prosze udac sie do optyka moze cos poradzi.

od strony szkla, a to jest oprawa bezobwodkowa / wiercona i pekla soczewka? nie bardzo wiadomo z opisu co i jak dokladnie
    mimo wszystko do optyka!
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez optometrysta.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Pajal
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Pajal » 15 lipca 2011, 20:33

zaraz zrobię foto i bedzie lepiej wiadomo co z tym począć

Obrazek

Tak to wygląda to dziwne na szkle to nie odłamki szkła to jakaś pozostałość po kleju.

Dam jeszcze jedno zdjęcie drugiej strony pokazujące jak to wygląda ''dobre'':P, jak widać też już z lekka wygięte. Strasznie słaby materiał to jest i pomyśleć że za całość w express viosion czy jak oni tam się zwią wybuliłem ponad 500zł ;/. Nie polecam tego dziadostwa:P szkła się rysują szybko, smugi ciężko schodzą no i się łamią jak widać...

Obrazek

[ Dodano: 16 Lipiec 2011, 10:35 ]
    Myślę że temat do zamknięcia, byłem u optyka i za 100zł wybrałem sobie fajne oprawki i będzie moc. Wkurzające jest to że jak pojechałem do [spam] bo tam robiłem okulary, to Pani powiedziała że się z tym nic nie da zrobić, ani oprawki ani nic. Trzeba kupic nowe okulary z pana szkłami to będzie 500zł. Myślała że frajera trafiła że zaraz kase dam i ona zarobi do premii że na ciągła lola, jeszcze bajer mi wciskała że mam nigdzie z tym nie jechać bo kasę wezmą i nie zrobią, a tu zonk podziękowałem i pojechałem se do takiego ''pobocznego'' optyka i koleś powiedział że nie ma problemu dał mi do wyboru oprawki wybrałem i już się naprawia...
    Ostatnio zmieniony 15 lipca 2011, 20:53 przez Pajal, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    Adekboss1
    Ekspert
    Ekspert

autor: Adekboss1 » 17 lipca 2011, 15:41

Jesli cos bylo klejone to znaczy, ze cos im nie wyszlo :) w okularach sie nic nie klei. Prawie kazde pekniecie mozna naprawic przez lutowanie. (pomijam aluminium i tytan) Dobry fachowiec potrafi cos takiego zlutowac tak, ze nawet nie widac pekniecia. Po tym co Panu powiedzieli w ... jestem jeszcze bardziej utwierdzony w przekonaniu, ze ta firma to zbiorowisko ludzi bez wiedzy i powolania. Najlepsze jest to, ze wiekszosc ludzi naprawde uwaza ... za firme z najwyzszej polki :)

pozdrawiam swiadomych
    Adek
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1