woozie z w?asnego do?wiadczenia powiem, ?e si? to stosuje, zw?aszcza ja tak mam mam -6 i okulistka by nie rozleniwi? zbytnio oczu co tylko jest przyczyn? post?puj?cej wady, stwierdzi?a, ?e lepiej da? mi troszk? s?absze szk?a lub po prostu zmienia? je tylko w razie nag?ych i znacznych skok??w wady, je?eli zmiana nie jest taka wielka to odpuszczamy sobie wymian? szkie? i powiem, ?e jak na razie wszystko w porz?dku prawie 3 lata od ostatniej wymiany okular??w oczywi?cie oby tak dalejwoozie pisze:Wiem ze stosuje sie cos takiego ze przepisuje sie slabsze szkla lub soczewki by jeszcze zmusic oko do "wysilku" ale nie wiem czy to sie stosuje przy wadzie rzedu blisko -4
[spam].optometria.[spam]/bielawski ... abeokularyeva pisze:Podobno niedawno odkryto ze to pogarsza wzrok jeszcze bardziej, wie ktos jak to wlasciwie jest??woozie pisze:Wiem ze stosuje sie cos takiego ze przepisuje sie slabsze szkla lub soczewki by jeszcze zmusic oko do "wysilku"
czym? A to nie zaproponowala jakichs lekow? Jaka jest przyczyna tego podwyzszonego cisnienia? Jaskra wykluczona? Byl ostatnio jakis wysilek fizyczny, jakies leki...Milena pisze:mam troch? podwy?szone ci?nienie oka (21 i 22). Okulistka stwierdzi?a ?e to mo?e by? przyczyna b??lu g?owy.. czy mo?na jako? zbi? to ci?nienie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }